Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Upoznajte treću čakru, Manipuru

Kroz aspekt treće čakre našeg bivanja realiziramo samopoštovanje, samopouzdanje, moć volje, snagu namjere i ambicije

Kroz aspekt treće čakre našeg bivanja realiziramo samopoštovanje, samopouzdanje, moć volje, snagu namjere i ambicije. Manipura je aspekt odlučnosti i osjećaja da ćemo moći (snaći se, srediti nešto, riješiti problem…).

Ako nam taj aspekt nije u ravnoteži lako ćemo planuti u ljutnju, nervozu, postati manipulativni, izgubiti empatiju i suosjećanje za druge te imati osjećaj da ne možemo realizirati što smo namijenili.

Žlijezda ove čakre je gušterača koja regulira razinu šećera u krvi te sudjeluje u razgradnji hrane do molekula koje se mogu upiti u krv. Radom na ovom aspektu utječemo na gušteraču, želudac, žučni mjehur, jetru, slezenu, tanko crijevo, trbušnu šupljinu…

Prema ayurvedi, većina bolesti i neravnoteža može se izliječiti snagom dobre probavne vatre te aktivnog metabolizma. Ako slabo transformiramo tvari dolazi do zastoja, time i bolesti, tromosti, gubitka volje i motivacije. Bistrina uma usko je povezana s našim drugim mozgom – tankim crijevom. 

Kako bi imali brzu probavu i dobar metabolizam budimo sokove svojih abdominalnih organa i snagu centra. Naravno, način na koji probavljamo emocije, misli, informacije, odnose i zadatke pred nama također je pitanje treće čakre.

U Ashtanga yoga tradiciji aktivaciju abdomena zovemo Uddiyana bandha – leteći energetski lokot. Kada nam je taj dio tijela probuđen s lakoćom obavljamo zadatke.

Protočnost je vitalnost što znači da s lakoćom puštamo, manje smo umorni, kraće nosimo “stare terete” i otpadne tvari, lakše opraštamo i “krećemo dalje”, realniji smo ali i obzirniji.

Probudite s nama ove subote svoju duboku snagu i jaku vatru centra kojom možemo spaliti sve staro i nepotrebno.

Na online radionici u subotu, 16. travnja radit ćemo na organima abdominalne šupljine i pričati o zdravoj motivaciji i samorealizaciji.

Za više informacija javite se na mail [email protected]

Više na: https://www.facebook.com/events/924453378237045/?ref=newsfeed

Vaša Izabela

www.verbasana.com

Više

Duh i tijelo

Zdrava i vitalna trudnoća je ključ za zdravu majku koja ima snage i energije za porod i potrebe svoje nove bebe

Duh i tijelo

Čakre su tradicionalni yogijski sistem koji nam pomaže kako bi osvijestili svoja emotivna, mentalna i fizička stanja te spoznali aspekte sebe i svojeg života...

Duh i tijelo

Briga o sebi je važna jer je to ključ za pronalaženje ravnoteže kako u nama samima, tako i izvana.

Moj dom

Povezane su sa čakrama i imaju terapeutsko djelovanje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.