Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Video box 2

Vjerujem da su problemi s ozljedama iza mene

U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovala je mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh. Iako je 2017. bila dvadeseta tenisačica na svijetu, zadnje tri godine muku muči s ozljedom lakta.

U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovala je mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh. Iako je 2017. bila dvadeseta tenisačica na svijetu, zadnje tri godine muku muči s ozljedom lakta. Kako sama kaže, nada se da je ozljeda iza nje te se svakodnevno priprema kako bi bila spremna čim počnu turniri. U podcastu je govorila o stanju u Fed Cup reprezentaciji, očekivanjima o svom povratku na turnire, uvjetima za treniranje u Hrvatskoj, Sereni Williams, Rogeru Federeru; i brojnim zanimljivostima iz svoje karijere.

Operacija pa povratak, operacija pa povratak. Tako su uglavnom izgledale posljednje tri godine u životu Ane Konjuh, nekada dvadesete tenisačice svijeta.

Više se ni sama ne sjećam kada sam zadnji put igrala bez bolova. Tamo negdje u dvanaestoj godini sam počela osjećati bolove, ali na početku to nije bilo nešto što bi me smetalo u izvođenju pokreta. Nakon završetka juniorske karijere odlučila sam uzeti pauzu i vidjeti što mi je s laktom te sam otišla na operaciju. Sljedećih tri i pol godine nisam osjećala nikakvu bol, no onda me samo presjeklo te sam ponovo morala na operaciju. Zatim je slijedila pauza pa pripreme te povratak na turnire. Taj ciklus operacije, pauze i povratka prošla sam još nekoliko puta, uvijek s nadom da će to biti zadnji put.

Trenutno je ponovo u fazi priprema i s nestrpljenjem čeka povratak na turnire.

Da nije bilo odgoda turnira zbog pandemije, vjerojatno bi sada polako kretala na turnire. Treniram svakodnevno i zaista se nadam da više neću imati problema s ozljedama. Lakat mi je u dobrom stanju i mislim da sam ovog puta imala dosta vremena za oporavak i kvalitetnu rehabilitaciju i vjerujem da ću biti spremna kada počnu turniri.

Iako imamo odlične tenisačice, već godinama naša Fed Cup reprezentacija ne uspijeva doći ni blizu najbolje Svjetske skupine.

Tako se nekako potrefilo. Nekoliko puta bile smo jako blizu, par poena nas je dijelilo od prolaska dalje, ali nažalost nismo uspjele. Petra Martić je nažalost odlučila da više neće igrati za reprezentaciju, ali tu je Donna koja je odlična igračica, Jana Fett, Darija Jurak, imamo i mlađih igračica koje će se sigurno dizati, a nadam se da ću i ja pomoći da prođemo u viši rang. Vjerujem da ćemo se sve okupiti i odraditi posao na najbolji mogući način.

Odgoda Olimpijskih igara joj je dobro došla jer ove godine ne bi nastupala na njima, a vjeruje kako do iduće godine može popraviti svoj ranking i plasirati se u Tokio.

Mislim da je san svakog tenisača nastupiti na Olimpijskim igrama. Bila sam u Riju 2016. i nastup na Igrama je nešto posebno. Nadam se da, ako budem zdrava, mogu podići svoj ranking dovoljno kako bi se plasirala u Tokio.

U podcastu je Ana progovorila i o svojim uzorima, otkrila koji turnir joj je najdraži, a na koji nerado ide, osvrnula se na tenisku infrastrukturu te formu naših najboljih tenisača.

Cijeli podcast možete pogledati OVDJE.

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Origano, ili mravinac je samonikla mediteranska biljka koja slovi kao jedna od najljekovitijih biljaka svijeta.

Događanja

Zvučna imena ženskog tenisa, među njima i 13 dama koje su trenutačno rangirane u Top 100 tenisačica svijeta, od 7. do 12. lipnja okupljaju...

Video box 2

U podcastu „I ja sam sportaš“ gostovala je kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije i igračica ruskog Dinamo Kazana, Samanta Fabris.

Video box 2

U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovala je višestruka hrvatska atletska rekorderka u skoku u dalj i troskoku – Paola Borović.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.