Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Zašto biste trebali isprobati zobenu kupku

Sredstvo za njegu pripremljeno od zobenih mekinja učinkovito čisti prljavštinu s gornjeg sloja kože i uklanja nesavršenosti.

Zob ima brojne prednosti što se tiče njege tijela i kože. Često se koristi u kupkama jer učinkovito čisti kožu. Zobene mekinje pomažu kod suhe kože, vraćaju prirodnu vlažnost važem tijelu, te ublažavaju neugodan osjećaj i svrbež. Sredstvo za njegu pripremljeno od zobenih mekinja učinkovito čisti prljavštinu s gornjeg sloja kože i uklanja nesavršenosti. Nakon tretmana zobenim mekinjama vaša će koža biti glatka, sjajna i nježna na dodir.

Kako pripremiti kupku

Kupku od zobi vrlo je jednostavno pripremiti. Za početak vam je potreban “prašak” od zobi, koji možete pripremiti i sami tako da na nekoliko sekundi u mikser ubacite zob. Za ovu kupku potrebna vam je topla voda, ali pripazite da ne bude prevruća, ali niti prehladna jer se tako poništava učinkovitost. Poželjno je da puder bude direktno ispod slavine dok pripremate kupku, jer tako se bolje “miješa” s vodom i ne skuplja se na dnu kade. Voda bi polako trebala poprimiti mliječnu, kremastu strukturu – kada primijetite ovaj efekt, vaša je kupka spremna. Zobena kupka ne samo da učinkovito opušta i otpušta stres, već ima i ljekovita svojstva – umiruje iritiranu kožu, te pomaže kod opeklina od sunca.

Piling za tijelo

Od zobi možete pripremiti i piling za tijelo, koji se koristi tijekom kupke. S obzirom na to kako ova žitarica čisti kožu, nakon tretmana vam čak nije nužan sapun. Za piling vam je potrebna mlaćenica i zobene mekinje, u količinama za koje sami procijenite kako su dostatne za cijelo tijelo. Omjera radi, na pola litre mlaćenice, potrebno vam je pola šalice zobi – u obliku zrna ili grubljeg pudera. Pomiješajte ova dva sastojka, te smjesu ostavite na dva sata u hladnjaku. Tako ćete dobiti gustu pastu koja se nanosi na cijelo tijelo, uz iznimku lica – tu je koža preosjetljiva. Piling neka odstoji dvije minute, pa ga isperite s toplom vodom. Piling od zobi čisti i uklanja začepljenja pora, te učinkovito obnavlja kožu.

Zob i vodene kozice

Za olakšavanje svrbeža kod vodenih kozica preporučuje se koristiti blage, prirodne pripravke koji se nanose lokalno pa neće oštetiti tanku i osjetljivu dječju kožu. Zob se danas smatra vrlo zanimljivim sastojkom zbog brojnih pozitivnih karakteristika djelovanja na kožu, a posebno se ističe njeno blagotvorno i umirujuće djelovanje. Osim toga, zob posjeduje i dermoprotektivno te protuupalno djelovanje. Naša čitateljica preporučuje da se oljuštena zobi stavi u blender, doda u gazu i natopi u vodi. Gotovi pripravci na bazi zobi namijenjeni njezi kože kod vodenih kozica mogu se naći u obliku spreja i kreme u ljekarnama. Izvori: Ordinacija.hr, Adiva.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zdravstveni karton

Stres definiramo kao složenu reakciju organizma na štetne agense iz okoline, tzv. stresore.

Obitelj

Opći cilj projekta je pridonijeti jačanju obiteljske otpornosti pružanjem podrške roditeljima pri nošenju s izazovima roditeljstva...

Duh i tijelo

Pružite svome tijelu sve ono što mu treba kako bi bezbrižno izguralo nadolazeću hladnu zimu.

Duh i tijelo

Svako eterično ulje ima svoja svojstva, pa stoga i svoj jedinstveni raspon emocija koje može izazvati.

Advertisement