Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Zašto je trčanje jedna od najboljih životnih odluka?

Budite zdravi i sretni uz adidas školu trčanja

Kao i mnogi polaznici adidas škole trčanja, odgajateljica Maja Sertić trčanje smatra jednom od najboljih životnih odluka. Mnoge su studije već davno utvrdile da je trčanje najučinkovitija i najzdravija fizička aktivnost kako za naše fizičko, ali i psihičko stanje, što nam je potvrdila i naša sugovornica Maja.

Kada je prestala pušiti, Maja se upisala na svakojake aktivnosti kako svoju prijašnju naviku ne bi zamijenila hranom, što se često događa novopečenim nepušačima. Upisala se na pilates na koji je išla tri puta tjedno, a zatim je dolaskom proljeća otkrila trčanje.

‘U početku sam mislila: ‘Pa koliko trčanje može biti teško? To može svatko!’ No bolovi u području slezene i otežano disanje sprječavali su me da trčim koliko bi htjela. No, kada jednom počneš pravilno trčati i disati te vidiš koje rezultate postižeš, ne možeš prestati.’, otkrila nam je Maja koja je ubrzo počela trčati tri puta tjedno, a vježbanje u zatvorenom ostavila za hladnije dane.

adidas_maja.jpg

Kako pravilno trčati, i u tome uživati, uče vas i u adidas školi trčanja gdje je stručni tim trenera osmislio program prilagođen polaznicima škole. Na svakom treningu ima više trenera koji vode svoje “jakosne” grupe, a uz njihovu pomoć pravilno trenirate, kontrolirano napredujete, a ujedno i uživate u trčanju.

Za samo 150 kn mjesečno možete trenirati u grupama svaki dan osim nedjelje i to na dvije lokacije. Sve što vam je potrebno su kvalitetne tenisice i dobra volja. Ponedjeljkom, srijedom i petkom polaznici adidas škole trčanja mogu trčati kroz park Maksimir, a utorkom, četvrtkom i subotom na savskom nasipu. Adidas škola trčanja postoji i u Rijeci sa sličnim organiziranim programom. Svaki trening je drugačiji, razlikuje se po intenzitetu, ciljevima i načinu trčanja, što aktivnost čini još zabavnijom, a vježbanje u grupi motivira vas na redovito dolaženje.

adidas skola trcanja

‘Istina je da vas grupa motivira čak i kada vam dan nije baš bio najbolji te nevoljko dolazite na trening. No neki, poput mene, više vole staviti glazbu u uši i trčati sami.’,  priznaje Maja.

Ipak grupa vas “tjera” da izdržite i završite trening od kojeg biste vjerojatno odustali da trenirate sami, a ne može se ni umanjiti činjenica da zajednički interesi spajaju ljude. Na treninzima upoznajete istomišljenike s kojima ćete se družiti prije i nakon treninga, a nerijetko i u slobodno vrijeme mimo škole.

Tako se na stranicama adidas škole trčanja mogu pročitati mnoga iskustva polaznika koja osim onih zdravstvenih dobrobiti donose i one društvene. Iako ih je većina, kao i Maja, trčanje prigrlila nakon prestanka pušenja ili u cilju riješavanja te navike, zatim drugih zdravstvenih problema ili skidanja viška kilograma, neki su svoj život obogatili za jedan zdravi hobi, ali i nove prijatelje.

adidas 4

Želja za postizanjem novih ciljeva, koja se razvija trčanjem, motivirala je mnoge da učine nešto za što su mislili da nikada neće – otrčati maratone ili polumaratone u društvu svojih ‘trkačkih kolega’. Mnogi su postali smireniji i sretniji u privatnom životu, uspješniji na poslu, a sve to zbog jedne od najboljih odluka u životu- upisa u adidas školu trčanja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Emocionalna inteligencija podrazumijeva sposobnosti prepoznavanja, razumijevanja i upravljanja vlastitim emocijama te emocijama drugih polazimo li od točke poslodavca.

Budi fit

U većini slučajeva, osjećaj dehidracije jednak je osjećaju žeđi. No ipak, ponekad bi taj osjećaj mogao izostati ili bi vas tijelo moglo upozoriti na...

Drama Queen

Jeste li ikada imale osjećaj da vas neka osoba emocionalno iscrpljuje? Nakon razgovora s njom ostanete prazni, umorni i živčani?

Budi fit

U slučaju da uskoro krećete u teretanu po prvi put, možda će ove lagane upute pomoći da se dobro osjećate tamo, da pitate druge...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.