Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Žudnja za hranom

Osvoji revolucionarni priručnik o emocionalnom prejedanju.

Imate snažnu želju za čokoladom, kruhom, pomfritom, čipsom ili nekom drugom hranom? Želite li saznati koje je moguće značenje jake žudnje za određenom hranom? Dr. Doreen Virtue, klinička terapeutkinja za poremećaje prehrane, tvrdi da za to postoji emocionalan razlog. Svaka prehrambena žudnja odgovara specifičnoj emociji iz koje proizlazi, a najčešće se radi o neugodnim emocijama. Kad otkrijete njeno značenje, možete iscijeliti ciklus emocionalnog prejedanja, a u tome će vam pomoći revolucionarni priručnik Žudnja za hranom.

U knjizi ćete otkriti što je emocionalno konzumiranje hrane te pomoću upitnika u knjizi, otkriti kojem tipu pripadate što je vrlo važno kako bi konačno zaustavili ciklus emocionalnog prejedanja. Autorica opaža pet vrsta emocionalnog jedenja (prejedanje, konzumiranje hrane zbog lošeg raspoloženja, zbog samopoštovanja, zbog stresa ili pak nekontrolirano konzumiranje hrane), a jedna ili više njih možda opisuju vas.Pomoću knjige ćete naučiti i kako tumačiti vaše žudnje za određenom hranom, što vam one govore i kako si pomoći u tim trenucima, bilo da najviše žudite za čokoladom, pikantnom hranom, kavom, kruhom, slanim grickalicama ili nečem trećem.

Žudnja za hranom razmatra znanstveno dokazane utjecaje pojedinih namirnica na raspoloženje i energiju te pruža konkretne instrumente za uspostavljanje prijateljskog odnosa s hranom… i apetitom!

"Žudnja za hranom nije prehrambena sklonost, ona je uporna i silna želja za konzumiranjem određene hrane. Žudnja nije ni želja za kriškom torte ili keksom samo zato jer ste slučajno ugledali ili nanjušili hranu. Žudnja za hranom ne potječe iz kontakta s hranom. Ta zamisao i okus hrane pojavljuju se u našem umu i potiču nas potražiti tu hranu te se prejedati. Prehrambene žudnje potiču vas jesti hranu koja odgovara vašem emocionalnom stanju. Ako ste potišteni žudjet ćete za hranom s antidepresivnim djelovanje. Ako ste nervozni, žudjet ćete za hranom koja umiruje".

OSVOJI KNJIGU

Planetopija vam poklanja knjigu Žudnja za hranom autorice dr. Doreen Virtue.

Želite li osvojiti ovu knjigu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom HRANA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Nabrojite 5 vrsta emocionalnog jedenja koje opaža autorice ove knjige.

Vaše prijave primamo do 14. veljače 2013., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika. 

Dobitnica je Marina Raić. Čestitamo!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Prije nego se odlučite obojati prostoriju u svom domu ili kupiti neki komad odjeće dobro proučite što vam govore i kako djeluju.

Horoskop

Svi znamo da bismo trebali paziti na namirnice koje unosimo u organizam, a razumijevanje svojih slabosti može doprinijeti cjelokupnom shvaćanju koncepta zdrave prehrane.

Duh i tijelo

Većina od nas ovo ne voli čuti ali nitko nas ne može naljutiti ako to ne dopustimo. Isto tako nitko nas ne može ni...

She Book Club

Ane Riel, 1971., danska spisateljica, autorica četiri romana. Prva su joj tri romana donijela sedam nagrada i dvanaest nominacija u Danskoj i inozemstvu. Debitirala...

Advertisement