Bajkovita kolekcija nakita – Papillon

Nova FREYWILLE kolekcija Papillon oduzima dah nevjerojatno lijepim motivima leptira i vilinskih konjica. Kao i uvijek, FREYWILLE nas  osvaja čudesnim koloritom, no ova kolekcija nakita je zaista posebna. Bečki umjetnici  su za nju osmislili i razvili sasvim novu tehniku oslikavanja i pečenja emajla  s efektom gradacije i svršenog stapanja boja.

Svaki komad nakita čini se poput slikarskog platna na kojem su oživljena leptirova krila kroz veselu  igru boja: bajkoviti tonovi smaragdno zelene savršeno se pretapaju u nježne nijanse tirkizne, a indigo plava nestaje ispod elegantnih ljubičastih tonova. Papillon je pravi hommage  prirodi i njezinim čudesnim kreacijama.

FREYWILLE ovu kolekciju nakita dodaje opusu kojeg čine  setovi posvećeni remek-djelima  Alphonse Muche, slavnog češkog slikara i najvažnijeg protagonista umjetničkog pokreta Art Nouveau.  Upravo su živopisne  flora i fauna bile česti izvor nadahnuća, kako za Muchu, tako i za druge predstavnike secesije.  Bajkoviti i graciozni leptiri simbolizirali su nježnost, ljepotu i romantiku, a vilinski konjici snagu, hrabrost, sreću i mir.

Za prvo predstavljanje FREYWILLE kolekcije Papillon, u Hrvatskoj je napravljena umjetnička fotografija inspirirana simbolikom motiva na nakitu te fascinantnih Muchinih crteža žena na cvjetnoj pozadini, tzv. femmes fleur. Zasluge za styling i umjetničko vodstvo idu jedinstvenom Petru Trboviću, fotografiju potpisuje talentirani Franjo Matković, prelijepa i graciozna Leonarda Zeba, Talia Models, odlična se snašla u ulozi modela, a odlična Mirta Pejić potpisuje šminku i kosu.

FREYWILLE kolekciju Papillon možete pogledati i isprobati u zagrebačkom butiku, Preradovićeva 2 . Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu posjetiti FREYWILLE Online Boutique na http://shop.freywille.com/hr/  ili  Facebook stranicu  FREYWILLE  Zagreb .