FREYWILLE potraga za najljepšim muzejskim blagom

1_photo_by_Maja_Bota

FREYWILLE umjetničke minijature od emajla  su sinonim za  originalan dizajn posvećen širenju ljubavi prema umjetnosti, proslavi kulturne različitosti te suptilan način za isticanje individualnosti. Koloristični i upečatljivi motivi zbog kojih je ovaj nakit toliko neodoljiv, nadahnuti su remek-djelima Gustava Klimta, Claudea MonetaFriedensreicha Hundertwassera, kao i istaknutog protagonista Art Nouveaua Alphonsea Muche. Dragocjeni, ručno oslikani emajl , utjelovljuje promišljenu i radosnu interpretaciju pomno odabranog umjetnikovog opusa, a ukrašen je autentičnom vještinom koju je FREYWILLE tijekom godina razvio do savršenstva.

2_photo_by_Maja_Bota 3_photo_by_Maja_Bota

Još od davne 1951.godine svaki komad dragocjenog FREYWILLE nakita izrađuje se ručno u bečkom ateljeu s puno ljubavi te  s posebnom pažnjom prema najsitnijim detaljima.  Sam postupak sastoji se od preko  100  pojedinačnih koraka precizne ručne obrade i pečenja emajla,  a prethodi mu iznimno složeni istraživački proces . Od nekoliko mjeseci pa do čak dvije godine, FREYWILLE umjetnici  posvećeni su opsežnom  zaranjaju u život i djela velikana slikarstva, temeljitom izučavanju formi, simbolizma  te  tehnika očaravajućih slika, a kako bi se jedinstvenim postupkom  finog emajliranja, kroz komad unikatnog nakita u nevjerojatnim bojama, vjerodostojno oživio  uzbudljiv trenutak prošlosti ili utjelovila lijepa filozofska poruka  za sve one koji cijene umjetnost te gledaju na život kao izvor stalne inspiracije.

4_photo_by_Maja_Bota 5_photo_by_Maja_Bota 6_photo_by_Maja_Bota

U suradnji s najljepšim muzejima svijeta FREYWILLE je pokrenuo kreativnu inicijativu u 35 zemalja pod nazivom FREYWILLE Summer Of Art. Pridružite se uzbudljivoj ljetnoj avanturi otkrivanja muzejskih blaga.  Krenite na zabavnu šetnju muzejima te fotografirajte najljepše trenutke prošlosti , potražite nadahnuće u bogatim muzejskim zbirkama i saznajte zašto su muzeji živopisan izvor osjećaja za sva čula. Vaša kreativnost bit će nagrađena u foto natječaju koji u Hrvatskoj organiziraju FREYWILLE i Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu.

7_photo_by_Maja_Bota 8_photo_by_Maja_Bota

O detaljima natječaja možete se informirati u FREYWILLE butiku, Preradovićeva 2  ili putem njihove Facebook stranice.  U galeriji razgledajte dojmove sa šetnje Muzejem za umjetnost  i obrt  koji potpisuje likovni događaj godine čarobnom izložbom „Barokni sjaj Venecije – Tiepolo i suvremenici“ .