Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Manje je više – novi koncept uživanja u vinu

Manje, ali bolje! – bit će glavna krilatica među vinoljupcima, kažu stručnjaci koji prate vinsku scenu.

Manje, ali bolje! – bit će glavna krilatica među vinoljupcima, kažu stručnjaci koji prate vinsku scenu. To se ne odnosi samo na kvalitetu vina, već i sam ugođaj uživanja u vinskim kapljicama. Tako će jačati koncept vina kao dijela obroka; promišljena, umjerena konzumacija usmjerena na hranu i „društvo dijeljenja“, zajedničko kuhanje, pa i zajedničko uživanje u hrani i vinu, a sve u granicama dobrog ukusa.

Pit će se manje alkohola, ali će se uživati u društvu i kvalitetnim lokalnim proizvodima. To se već sada osjeti na policama trgovina na kojima je sve više vina odlične kvalitete i vrlo pristupačnih cijena.

 

 

„Proizvođači vina moraju se na neki način izdvojiti kako bi se kupac između stotina boca u trgovinama odlučio baš za njihovu. Danas su oblik boce i dizajn etikete iznimno važni“, ističe Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino, vinarija koja je prije dvije godina redizajnirala svoje poznate tradicionalne linije Diku i Miraz i podarila im modernije, razigranije etikete inspirirane slavonskim motivima, a novi pjenušci Grasecco i Francesca potpuno su drugačijeg dizajna. Njihova urbana, mladenačka i razigrana etiketa privlači na prvu i zaintrigirat će i one kojima pjenušac nije prvi izbor.

„Etiketa Grasecca i Francesce inspirirana je našim potrošačima. Ljubitelji vina ne traže samo ono vrhunske kvalitete. Traže puno više – traže priču. Stalo im je do utemeljenosti brenda i njegovog vizualnog identiteta. Slijede ga, o njemu razgovaraju i s njim se identificiraju“, zaključuje Vrga.

 

 

A prema najavama marketinških stručnjaka u vinskoj industriji i oni koji nisu poznavatelji vina moći će odabrati nešto po svom ukusu. Naime, uskoro će se proizvoditi boce  s naljepnicama koje ćemo moći skenirati pametnim telefonima i tako dobiti točne informacije kako je, kada i gdje vino proizvedeno.

Ne propustite

Kultura

U vrijeme kad svi moramo biti odgovorni i ostati doma, ljepotu života otkrit ćemo u sitnicama.

Gastronomija

Lagani, prozračni, osvježavajući! Baš se takvi kokteli piju na dočeku nove godine, a glavni im je sastojak pjenušac i to onaj proizveden charmat metodom...

Gastronomija

Stari podrum Feravina iz 1804. i vinogradi na padinama Krndije u okruženju šume posljednjih godina privlače sve više gostiju, a Feričanci će uskoro dobiti...

Gastronomija

Kako u svega petnaestak minuta rashladiti vino?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.