Najljepše kupaonice u 2011.

Mjesto gdje i car odlazi pješke, prostor je koji je, bez obzira na dimenzije i izgled, od izuzetno velike važnosti u svačijem životu. Trenuci opuštanja u kadi, punjenje novom dozom energije tuširanjem ili zov prirode na koji se ne možemo oglušiti su momenti koje svakodnevno ispunjavaju svačiju kupaonicu. Kako ćete je urediti ovisi i o dimenzijama, tj. njenom prostornom rješenju.

Web portal Apartment Therapy koji se bavi temama uređenja interijera, nedavno je objavio top listu (njima) najzanimljivije uređenih kupaonica u 2011. godini,  a mi vam predstavljamo neke od najzanimljivih prijedloga.

Zidovi ne moraju nužno biti obloženi pločicama. Jarke i vedre boje za zidove čine i obične bijele komade sanitarija drugačijim i posebnim.

Pomaknuti se od uobičajenog i već viđenog je moguće ako se prilikom opremanja kupaonice odlučite za postavljanje kade u sredinu kupaonice.

Zanimljiv detalj je i tuš kabina koja je cijela obložena pločicama u stilu cigli. Jednostavno a upečatljivo rješenje je obložiti cijelu kupaonicu minijaturnim pločicama u više nijansi jedne boje.

Idealno rješenje za male kupaonice su crno – bijele pruge koje dodatno vizualno povećavaju prostor.

Tapetima raznih motiva, bilo životinjskih ili cvjetnih, možete unijeti dašak egzotike u kupaonicu bez obzira radi li se o zidu pored tuš kabine ili umivaonika.

Simpatično riješen prostor kod umivaonika u crno – bijelim tonovima ili pak ista kombinacija kada su u pitanju pločice na podu.

Upepčatljiva boja petroleja na zidu i vratima, odlično se nadopunjava sa sitnim pločicama i pokojim detaljam u kontrastnoj boji.

Kreativci i svi koji imaju imalo afiniteta za kreiranje, mogu uz pomoć ostataka raznobojnih pločica napraviti zanimljiv mozaik.