Namještaj od paleta

Često puta nam se dogodi da poželimo 'pofriškati' svoj životni prostor nekim novim komadom namještaja, ali novac je glavni faktor koji se ispriječi u takvom naumu. Kada proradi mašta, uistinu je svašta moguće čak i kada nam je budget siromašan. 

Obične drvene palete mogu se preoblikovati u zanimljive i funkcionalne komade namještaja za čiju izradu treba potrošiti minimalno novaca, a rezultat je originalno uređen dom. Za vas smo pripremili nekoliko interesantnih ideja koje drvene palete čine idealnima za kreativnu i funkcionalnu upotrebu. 

1. Stolić na kotačimaOvisno o dimenzijama prostora koji namjeravate opremiti sa stolićem, jednostavno čavlima pričvrstite dvije palete jednu na drugu i namontirajte kotačiće na dno. Dobili ste funkcionalan stolić koji možete i obojati u željenu boju ili ostaviti u izvornom obliku za postizanje rustikalnog izgleda. 

2. Radni stolNajbolji pomagač u obavljanju uredskih poslova postat će vam paleta ako je pričvrstite na duge noge. Također možete i površinu stola popuniti letvama s druge palete tako da dobijete punu radnu površinu, ispod koje imate i dovoljno mjesta za potrebni uredski materijal. 

3. Kutna garnituraKutak u dnevnoj sobi upotpunite paletama naslaganim jedne na drugu, spojite čavlima i na površini stavite spužvu odgovarajućih dimenzija. Dobili ste kutnu garnituru koja u sebi ima i funkcionalni prostor za pospremanje stvari

4. Polica za knjiga i nosač za biciklePolica za knjige nikad dosta, a s paletama ih na jednostavan način možete napraviti. Pričvrstite paletu na zid i u njene šupljine nadodajte umetnite letve i sve ukrasite vedrom bojom na zidu. Ako pak na paletu pričvršćenu na zid nadodate nosače za bicikle imate i ukras u stanu koji je ujedno i vrlo praktičan. 

5. Žardinjera

 Bilo da paletu namjeravate pretvoriti u posudu za cvijeće koju ćete koristiti u vrtu ili na balkonu, ona uistinu vašem životnom prostoru daje zanimljiv i atraktivan izgled. Posebno je zgodan način ukrašavanja balkona ako je postavite vertikalno te u nju zasadite začinsko bilje

6. VješalicaMalo vedrih boja i metalnih kukica čine ovu paletu zgodnim komadom namještaja za svaki hodnik. 

7. Vrtna ležaljkaNapravite si kutak za savršeno opuštanje i razonodu uz omiljeno štivo, a na palete koje ste složili i spojili tako da čine ležaj s uzdignutim zaglavljem samo još polegnite spužvu odgovarajućih dimenzija kako bi ugođaj bio potpun. 

8. KrevetJednostavno i udobno. Nema potrebe za skupim podnicama kada uz dobar madrac i spojene palete možete imati jednako upotrebljiv krevet. 

9. Kuhinjske police

Manje posude poput onih za začine i ukrasne teglice savršeno se uklapaju u drvenu konstrukciju paleta. Kako sve ne bi ostalo na detaljima, tu je i više nego koristan način uporabe ove drvene konstrukcije. Izbušite na zidu mjesto za pričvrstiti lancem paletu i na nju stavite kukice koje će vam služiti za vješanje kuhinjskog pribora i posuda.

10. Luster U ovom slučaju dajte mašti na volju. Izgled i veličina lustera kojeg možete složiti ovisi samo o vašim željama i naravno vještini.