Prvih sat vremena na poslu

Sad kad smo na kraju radnoga dana, odgovorite nam što ste vi radili prvih sat vremena na poslu? Znate li da smo najproduktivniji smo u prva dva sata nakon što smo potpuno razbuđeni? Znate li da vas prvih sat vremena na poslu mogu koštati povišice i ugleda? Zašto? Upravo u tih prvih 60 minuta postavljamo tempo za cijeli dan i sasvim nesvjesno odlučujemo hoće li dan biti produktivan ili ne.

Uz stalni izazov buđenja produktivnosti, motivacije i inspiracije, savjeti uspješnih menadžera su uvijek dobrodošli. Volimo zaviriti u radnu rutinu uspješnih žena i muškaraca, budući da kroz njihove navike možemo naučiti kako dodatno unaprijediti naš radni dan te kako kroz tek male izmjene poslovnih poteza možemo imati još bolje rezultate.

Ovih 5 dama je otkrilo kako one započinju svoj radni dan.

#Jessica Alba, glumica i suosnivačica Honest Company

S obzirom na to da je Jessica dio svake odluke koja se donosi u njenoj kompaniji Honest Company, od marketinga preko razvoja do pakiranja proizvoda, svaki dan kreira listu i odredi prioritete. Obveze označi brojevima prema hitnosti i rješava jednu po jednu obvezu. To joj pomaže da se fokusira na ono što je bitno, a na kraju dana ćete biti zadovoljni brojem završenih obveza.

#Lauren Conrad, dizajnerica i poduzetnica

Svjesna činjenice da ne mora biti za radnim stolom 24/7 kako bi bila upoznata sa svim informacijama, Lauren svaki dan posveti određeno vrijeme svojim radnim kolegama. Ne samo da joj to pomaže da zadrži motivaciju i da se dodatno inspirira, nego tako jača vezu s njima te saznaje i sve probleme odmah, na licu mjestu.

#Marissa Mayer, CEO Yahoo kompanije

Dama čije jutro započinje s, vjerujemo, 500 nepročitanih poruka u email inboxu, preferira to do liste. Ima ih tri. Prva ima 5 najvažnijih stvari koje mora završiti danas, druga ostale obveze, a treća imena njenih suradnika i što oni danas trebaju završiti. Tako svi imaju jasne smjernice koji su prioriteti za radni dan.

#Eva Chen, voditeljica odjela u Instagramu

S obzirom na to da opis njenog posla uključuje dosta rada s emailovima, pazi da svako jutro pripremi zdrave grickalice i objede za posao. Zdrava prehrana bogata supernamirnicama je ključna za produktivnost kroz cijeli dan.

#Sallie Krawcheck, CEO Ellevest kompanije i voditeljica Ellevate Network

Dok su svi još uvijek svježi i prije nego nastupi pravi kaos, ova dama prvi sat vremena koristi za brainstorming s timom i za razgovor o kreativnim temama. Tako inspirirani i puni pozitivne energije svi se vraćaju za radni stol.

Izvor manager.ba