Razigrani boho stil Amas Bijoux nakita

Iza Amas Bijoux nakita koji je zaludio mnoge Zadranke, krije se dizajnerica Petra Mičić Garibović. U ponudi možete pronaći neodoljive narukvice, decentne naušnice i neobične ogrlice koje su postale apsolutni must have.

Možete li nam objasniti što su točno Amas Bijoux i od kuda je potakla ideja?

Veliki sam ljubitelj nakita, tako sam uvijek nešto izrađivala, a narukvice na konopcu sam počela izrađivati nakon nezadovoljstva kupljenim narukvicama. Naime, kupila sam nekoliko narukvica na konopcu koje bi isti dan izgubile boju pa sam tako odlučila sama izraditi nešto kvalitetnije. Kako su se nizale narudžbe tako sam tražila ime. Amas na esperantu znači voljeti, ljubav pa je upravo to bio pravi izbor.

3

Koliko dugo se već bavite izradom narukvica i kome su namijenjene?

Čini mi se kao da je jučer izrađena moja prva narukvica ali evo već četiri godine traje ova predivna avantura! Nakit je namijenjen svima, često imam narudžbe za bebe, ali i za starije generacije.

Po čemu su posebne narukvice koje izrađujete i u kojim se sve odjevnim kombinacijama mogu nositi?

Osim narukvica izrađujem naušnice i ogrlice te se stil nakita s godinama mijenja ali sve drži na okupu jedna doza minimalizma. Ljeti šarenilo, zimi nešto tamnije boje ali svega umjereno. Potraga za pravim materijalima je trajala  i sada je većina nakita od srebra i poludragih perlica koje se svakodnevno mogu nositi bez brige da će se uništiti.

4

Majka ste dvoje male dječice. Pomažu li vam ona ponekad u izradi narukvica i koliko dugo vremena vam je potrebno za izradu jedne narukvice?

Moja djeca su još malena, i radim isključivo kad spavaju ili nisu kod kuće, u slučaju da mi materijali ostanu na stolu sve leti po kući tako da mi pomaže jedino dječji miran san. Za izradu nakita ne treba puno vremena, osim za nakit od perlica ali je proces dugotrajan (biranje nakita, crtanje, dogovor s grafičkim dizajnerima koji nacrtano prenose u kompjuterski oblik…) i često stvari ne ispadnu kako sam zamislila.

5

Može li se živjeti od izrade narukvica ili je to samo dodatan prihod zarade te biste li ovakvu vrstu posla/hobija preporučili drugim djevojkama/ženama?

Kao hobi je zaista lijepo i umirujuće raditi što voliš kao i baviti se kreativnim radom, ali da bi ste uspjeli u nečemu trebate dati sve od sebe i posvetiti se maksimalno radu pa je tada moguće imati i dobre financijske prihode.

2

Gdje se mogu kupiti/naručiti narukvice?

Narukvice se mogu kupiti preko Facebook i Instagram stranice „Amas bijoux“, u trgovini Tiramol u Zadru, a imam u planu i otvaranje samostalne trgovine s nakitom.

Danas se igramo malo drugačije. Darujemo komplet: jednu narukvicu na slovo i jednu na djetelinu, za najbolju prijateljicu. Pravila:

  1. Lajkaj FB stranicu Amas Bijoux na https://www.facebook.com/Amasbijoux/?fref=ts
  2. U komentar ispod FB objave Amas Bijouxa (intervjua s portala she.hr ) upiši zašto bi baš osoba koju ste tagirali trebala dobiti ogrlicu. Po čemu je ta osoba posebna za vas? (nagrađujemo najkreativniji odgovor po našem odabiru)
  3. Darivanje traje 3 dana nakon čega ćemo odabrati najkreativniji odgovor.

Dobitnica Maja Rimoldi.