Rijetka mačka Ocicat pasmine na međunarodnim izložbama mačaka u Westgateu

Savez felinoloških društava Hrvatske i Felinološko društvo Zagreb, organiziraju dvije velike međunarodne izložbe mačaka u subotu i nedjelju, 17. i 18. rujna, u Westgate Shopping Cityju. Kako bi što veći broj posjetitelja imao priliku pogledati neke od najljepših mačaka u Europi, izložba na prvom katu centra za javnost će biti otvorena od 12 do 21 sat u subotu te od 10 do 18 sati u nedjelju.

Neke od 20 atraktivnih pasmina koje će biti predstavljene su Ragdoll, Sveta Birma, Amerčki curl, Maine Coon, Cornish Rex, Devon Rex, Sphinx, Neva Maskerada, Norveška šumska, Sibirska, Bengalska, Britanska kratkodlaka, Orijentalna i Ruska plava mačka.

Prvi puta imat ćemo pasminu Ocicat koja je nedavno uvezena iz Sjedinjenih Država u Zagreb. Zbog tamnih točaka na svijetloj podlozi Ocicat na prvi pogled djeluje kao divlja mačka, a zapravo je nastala križanjem sijamske, abesinske i američke kratkodlake mačke. Iako je pasmina dobivena 1964. službeno priznanje uslijedilo je tek 1996. Unatoč svom pomalo divljem izgledu Ocicat je mila, nježna i privržena mačka. Razigrana je i lako se prilagođava okolini, vrlo je inteligentna i vjeran je pratilac svog vlasnika. Atletski građeno tijelo pokriva kratko, ravno, svilenkasto, blještavo sjajno krzno točkasto tigrastog uzorka.

ocicat_3

Do sada je zaprimljeno više od 120 prijava izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Poljske, Slovačke, Belgije, Nizozemske te Grčke, a broj još nije konačan jer prijave još pristižu, istaknula je u ime organizatora tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović. Podsjetila je kako je najatraktivniji dio programa oba dana Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19 i 30 sati, a u nedjelju u 16 i 30.

Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od 2 odrasle i 2 dječje ulaznice za 50 kuna.