Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Složenac od krumpira i Gavrilović Kranjskih kobasica

Izvrstan je prilog raznim varivima i grahu, a ljubitelji jačeg okusa rado će ju poslužiti s kiselim kupusom i pečenim krumpirom.

Zbog svoje posebne sočnosti, Kranjska kobasica odlična je pečena na roštilju ili tavi. Izvrstan je prilog raznim varivima i grahu, a ljubitelji jačeg okusa rado će ju poslužiti s kiselim kupusom i pečenim krumpirom. Danas vam donosimo jednostavan recept za 4 osobe, nakon kojega možete slobodno popiti pivo!

Sastojci:

  • Gavrilović Kranjska kobasica
  • 4 kom
  • krumpir 800 g
  • vrhnje za kuhanje 250 ml
  • sol
  • papar

Priprema:

Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi 10 minuta. Poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće. Kuhajte ga 5 minuta u slanoj vodi te ocijedite.

Pećnicu zagrijte na 180*C. Vatrostalnu posudu namažite uljem. Krumpir ocijedite, izmiješajte s porilukom i stavite u vatrostalnu posudu (20×25 cm).

Izmješajte vrhnje za kuhanje s malo papra i soli, time zalijte povrće i stavite ga pećnicu. Složenac pecite 15 minuta. Kobasice probodite vilicom kako ne bi popucale i kuhajte 10 min. Ocijedite ih, narežite na ploške i posložite po složencu.

Autor: Ankica Šišak

Ne propustite

Predstavljamo

Nije iznimka nova 'JELI' kampanja parizera i hrenovki kojoj nisu odoljeli ljubitelji konkretnog griza Mate Janković, Andrea Andrassy i mnogi drugi.

Video box 1

Redakcija She-a snimila je za vas video jednostavnog, ali najboljeg recepta za ukusnu uskrsnu šunku

Predstavljamo

Stiže novi nagradni val Mesne industrije Gavrilović "U poteza tri vozi se i ti!".

Gastronomija

Uz pomoć Gavrilovića i njegove Dalmatinske pancete, pripremit ćemo brzi prilog od kiselog kupusa, baš za hladne, blagdanske dane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.