Zbog svoje posebne sočnosti, Kranjska kobasica odlična je pečena na roštilju ili tavi. Izvrstan je prilog raznim varivima i grahu, a ljubitelji jačeg okusa rado će ju poslužiti s kiselim kupusom i pečenim krumpirom. Danas vam donosimo jednostavan recept za 4 osobe, nakon kojega možete slobodno popiti pivo!
Sastojci:
- Gavrilović Kranjska kobasica
- 4 kom
- krumpir 800 g
- vrhnje za kuhanje 250 ml
- sol
- papar
Priprema:
Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi 10 minuta. Poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće. Kuhajte ga 5 minuta u slanoj vodi te ocijedite.
Pećnicu zagrijte na 180*C. Vatrostalnu posudu namažite uljem. Krumpir ocijedite, izmiješajte s porilukom i stavite u vatrostalnu posudu (20×25 cm).
Izmješajte vrhnje za kuhanje s malo papra i soli, time zalijte povrće i stavite ga pećnicu. Složenac pecite 15 minuta. Kobasice probodite vilicom kako ne bi popucale i kuhajte 10 min. Ocijedite ih, narežite na ploške i posložite po složencu.
Autor: Ankica Šišak