Što vaše cipele govore o vama?

najljepše cipele

Miss Meghan, Meghan Cleary, američka „guruica“ za cipele podijelila je svoju zaluđenost cipelama, kako piše u svojoj knjizi iz 2005. godine „Kao salivena – Što vaše cipele govore o vama”, izbor obuće ukazuje na vaše strahove, kolebanja i neistražena područja vaše psihe.

A sve je započelo davne 1533. godine kad je Katarina Medici zavodljivo njišući bokovima ušetala na francuski dvor i očarala sve nazočne, uključujući i svoga supruga – francuskoga kralja Henrika II.

Simbol ženske ljepote i žudnje

Tada je cipela postala simbolom ženske ljepote i žudnje. Smatra se da su “stiletto” (lat. Stylus= tanak bodež) cipele kreirane 30-ih godina 16. stoljeća za Katarinu Medici, a na scenu su se vratile 1955. godine kad je Roger Vivier za Christiana Diora kreirao ušiljenu potpeticu ojačanu tankom čeličnom šipkom.

Tako dame su pri hodu mogle uživati u zavodljivu njihanju bokovima koje su im omogućavale stiletto potpetice, uz minimalnu opasnost od njihova lomljenja. To su bile preteča zamamnih stilleta kakve znamo danas, koje su postale još trajnije zahvaljujući izumu plastike.

Replay 980 kn

Zavirite li u svoje cipele i odgovorite na brzopotezna pitanja iz knjige, saznat ćete svoj znak po cipeli, podznak, suprotan znak, pa čak i to što cipele koje niste kupile govore o vama, te kako upotpuniti svoj izgled i probuditi svoj unutarnji stiletto. Jednako kao i koja vam je srodna duša i idealno zanimanje.

Ljubiteljice cipela svrstavaju se u tri osnovne kategorije: čvrsto na zemlji, u pokretu i vrtoglave visine. Provjerite u koju vi pripadate i koja je cipela najsličnija vašoj omiljenoj pročitajte opširnije u knjizi.

Japanke, balerinke, mokasinke…

Primjerice, volite li nositi japanke, stabilni ste poput kormila, te odani i privrženi dobrim prijateljima. Da biste bili sretni, morate biti u dodiru s vodom. Zato su zanimanja morske biologinje, voditeljice tura promatranja kitova, lučke radnice i natjecateljske jedriličarke dobar izbor koji će vam pomoći da svoj moral i energiju održite na visini. Vaš partner mora, naravno, voljeti vodu.

Ako su vaš odabir natikače ravnog potplata, doista ste prodorni. Jurcajući uokolo po tulumima, gradu ili radnom mjestu, imate sposobnost izgledati u potpunosti ženstveno i i zavodljivo i bez visokih peta.

Guliver balerinke

Vaša umjetnička žica, u kombinaciji s vašom razboritom praktičnošću, dobro će vam doći u fotografskom studiju, tvrtki za grafički dizajn ili kompaniji za filmsku produkciju. Život je plesni podij, a vi se volite razgaliti, stoga vaš partner mora biti spreman dobro se prodrmati s vama. Glazbenici su odličan izbor za vas…

Nosite li rado balerinke, vi ste ta koja izglađuje nesporazume među prijateljicama, ponekad čak i bez njihova znanja i uvijek s puno ljubavi. Okušajte se u zanimanjima u kojima će vaša etičnost doći do izražaja, a vaša kreativnost biti poticana. Vaš partner, natprosječna izgleda, mora vas istinski obožavati kako biste se osjećali sretno.

Ljubiteljice mokasinki sve hitro privode zadovoljavajućem kraju, ne bojeći se umiješati u sve moguće situacije. Bio to poslovni dogovor ili obiteljska razmirica. Dobro se snalazite na svakom mjestu, a partner bi trebao jednako spretno prolaziti kroz život kao i vi.

Visoka peta odraz ženstvenosti

Provodite li većinu svog vremena u sandalama s visokom petom vrlo ste sigurni u svoju ženstvenost. Najvažnije je da u svom poslu budete aktivno angažirani. Treba vam netko nježan kako bi vas mazio, obožavao i divio se vašoj ženstvenosti u svim njezinim oblicima.

Guess

Guess 1.271,00 kn

Pitate li se primjerice koje cipele odabrati za prvi spoj?

„Guruica“ za cipele savjetuje svijetloružičaste balerinke, a za prekid s dečkom crni stiletto ekstremno tankih potpetica. Zato da bi mogli odšetati s promišljenom, seksi odlučnošću, ostavivši ga da slini za vama.