Za bolji život osjetljive kože

U skoro 40 godina predanosti dermatologiji laboratorij La Roche-Posay izveo je oko 1.000 studija, što kliničkih, a što potrošačkih, koje su trgovačkoj marki omogućile razvoj jedinstvenog znanja i razumijevanja potreba osjetljive kože. Kvaliteta života u središtu je misije La Roche-Posaya koja svojim aktivnostima na području razvoja dermatologije, podrške javnozdravstvenim edukativnim i preventivnim projektima te razvoja proizvoda za sve potrebe i najosjetljivije kože dokazuje da ima jedan jedini cilj, a to je poboljšati život osjetljive kože. Svoje obećanje za bolji život osjetljive kože La Roche-Posay u ljekarnama ostvaruje posebnom promocijom koja uključuje osnovnu njegu za vlaženje osjetljive kože Hydreane i termalnu vodu La Roche-Posay po posebnoj cijeni od 94 kn.

Osjetljiva koža globalna je realnost. S kliničkog se stajališta osjetljiva koža prepoznaje po znakovima kao što su osjećaj neugodnosti, crvenilo, rumenjenje i nadraženost. S biološkog stajališta, osjetljiva je koža stanje koje je rezultat tzv. neurogene hipernadraženosti.

Povećana reaktivnost epidermalnih živčanih završetaka povezana je s osjetljivošću kože koja se može manifestirati u smanjivanju praga reaktivnosti i/ili povećanom stupnju izraženosti reakcije. Osjetljiva koža stanje je kože koje pogađa žene na svim kontinentima, svih socijalnih kategorija, profesija te etničkih skupina.

Termalno lječilište La Roche-Posay vodeći je europski centar za termalnu dermatologiju. Zbog selena koji sadržava, termalna voda La Roche-Posay drugačija je od ostalih termalnih voda. Selen je element u tragovima koji je ključan za stanični metabolizam i pomaže održati ravnotežu ljudskog tijela. Njegova brojna fiziološka svojstva primarno su povezana s aktivnošću glutation-peroksidaza.

Primarna je funkcija enzima zaštita stanica od oksidativnog stresa. Sprečava prerano starenje kože i oštećenja stanica koja uzrokuju UV-zrake te je prirodno učinkovit protiv slobodnih radikala. Termalnu vodu priznali su dermatolozi u lječilištima kao terapeutsku vodu koja ublažava osjetljivu i oštećenu kožu.

Kvaliteta života postala je središnjom temom suvremene dermatologije. Upravljanje individualnim iskustvima pacijenata te uzimanje u obzir opterećujućeg utjecaja određenih bolesti na samopouzdanje i društveni život danas je sastavni dio terapeutskih ciljeva dermatologije.

Zbog toga što je kvaliteta života uvijek bila postavljena u središte misije laboratorija, La Roche-Posay je bio jedna od prvih trgovačkih marki koja s dermatolozima surađuje na tom novom pristupu dermokozmetici razvijanjem programa za podršku i nastavak liječenja koji su zasnovani radi poboljšavanja kvalitete života pacijenata.

Slijediti misiju Za bolji život osjetljive kože trgovačke marke La Roche-Posay znači:

– podršku i izvođenje aktivnosti kao što su Škola atopijskog dermatitisa, javnozdravstveni projekti za rano otkrivanje i preventivu melanoma u sklopu projekta Euromelanoma Day, Škola kreativnog šminkanja, programi za poboljšavanje kvalitete života pacijenata s rakom itd.
– financiranje istraživanja na svim područjima osjetljive kože: alergije, akne, atopijski dermatitis, psorijaza, solarna oštećenja itd.
– uključivanje izvorske termalne vode s dokazanim terapeutskim djelovanjem u sve proizvode za njegu osjetljive kože.
– razvoj proizvoda koji djeluju na sve znakove osjetljive kože, poboljšavaju njezino stanje i time doprinose boljem životu osjetljive kože.
Hydreane hidratantna njega

Vlaženje kože osnovni je te stoga i najvažniji zahtjev žena u svijetu koje kupuju proizvod za njegu kože. Osiguravanje boljeg života za osjetljivu kožu znači to obećanje marke La Roche-Posay učiniti dostupnim baš svakoj osobi s osjetljivom kožom. Hydreane je osnovni proizvod za njegu kože za sve potrebe svih osoba s osjetljivom kožom.

Osnovna hidratantna njega dan za danom prožima osjetljivu kožu termalnom vodom i na taj je način vlaži, umiruje i omekšava. U srcu formule termalna je voda La Roche-Posay sa svojim priznatim hidratantnim djelovanjem te antioksidativnim, protunadražujućim i omekšavajućim svojstvima.

Termalna voda La Roche-Posay

Termalna voda svakog je dana zadnji korak u čišćenju i prvi korak u njezi osjetljive kože. Prskati svoju kožu termalnom vodom La Roche-Posay znači brinuti se o svojoj koži. Djeluje protiv slobodnih radikala, umiruje, omekšava i djeluje protuupalno.

Potpuno prilagođena jako osjetljivoj i nadraženoj koži, termalna voda je učinkovito sredstvo protiv oksidacije kože i upala. Sprečava oksidaciju i starenje kože koji su posljedice utjecaja iz okoline. Zbog svog ublažavajućeg djelovanja, predstavlja važnu njegu jako osjetljive i nadražene kože (nakon uklanjanja dlačica, brijanja, kozmetičkih postupaka, izlaganja suncu, temperaturnih kolebanja itd.).