Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

10 ubojica kalorija!

Hrana, odluke i aktivnosti koji pomažu pri mršavljenju!

Put do savršene linije obložen je kamenjem. Niti jedna dijeta ne garantira dugotrajnu vitkost, a napadaji gladi i želja za slatkim ne nestaju ni uz najveći trud.

Ubojice kalorija imaju pozitivan učinak na mršavljenje ili zadržavanje tjelesne težine pa bi ih trebalo jesti/raditi što češće.

Alge

Najbolje su zelene alge kao prilog povrću. Sadrže vitamine C i B te vlakna koja daju osjećaj sitosti. Tijelo opskrbljuju s jodom koji se izravno obračunava s kalorijama. Vitamin B ima važnu ulogu za metabolizam.

Jabuke

Osim vitamina C, sadrže lako probavljive ugljikohidrate i pektin koji potiče probavu i pomaže u snižavanju razine kolesterola.

Gorka dinja

Danas se uglavnom koristi za tretman dijabetesa. Prema istraživanjima u tijelu aktivira lučenje hormona koji se stvara u masnom tkivu i koji zajedno s drugim hormonima utječe na regulaciju osjećaja gladi i sitosti.

Kolin

Tijelo uglavnom samostalno proizvodi onoliko kolina koliko treba, a dodatno se unosi konzumacijom jaja i soje. Ubraja se među tvari koje razgrađuju masti i na taj način ubrzava proces mršavljenja.

Krom

Jedan je od najvažnijih elemenata u tragovima kojim bi tijelo trebalo biti redovito dobro opskrbljeno. Manjak kroma uzrokuje poremećaj utilizacije glukoze.

Preskakanje večere

Utječe na hormonalnu ravnotežu i potiče razgradnju masnog tkiva. Bez večere luči se veća količina hormona rasta, a pozitivan učinak javlja se i ako večeru preskočite samo dva puta tjedno.

Aminokiseline

Triptofan, fenilalanin, leucin, lizin, valina, treonin, metionin i izoleucin ključne su aminokiseline koje se u tijelo unose hranom. Sadržane su u ribi (posebno tuna), lješnjacima, mesu, riži, grahu, mlijeku, jajima i krumpirima.

Sport

Bilo koji oblik tjelesne aktivnosti bolji je za duh i tijelo od sjedenja i ležanja.

Korištenje mozga

Koncentrirani rad je naporan za moždane stanice, ali i za cijelo tijelo pa potiče trošenje kalorija.

Grejp

Topi masti, a najveći učinak se postiže kod konzumacije grejpa koji još nije potpuno sazrio. Dovodi do bolje prokrvljenosti i igra veliku ulogu u smanjenju tjelesne težine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Postoje neke stvari koje su zapravo vrlo logične i najčešće se spominju, a provjerili smo i sa stručnjakom

Gastronomija

Razne slastice s jabukama oduvijek su među najpopularnijim domaćim receptima.

Budi fit

Brzi tempo života natjerao nas je da hranimo brzom prehranom.

Gastronomija

Uživanje u lješnjacima i jabukama spojenim u fantastičnom kolaču, čiji nam recept donose Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art, naš je plan za ovaj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.