Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
seks
seks

Seks

6 mitova o seksu

Razbijene zablude o orgazmu, seksualnosti i užitku.

Da je vaginalni orgazam bolji od klitorisnog ili da bez orgazma tijekom odnosa nema užitka, samo su neke od predrasuda s kojima se možete svakodnevno susresti. Unatoč brojnoj literaturi o seksualnom užitku i orgazmu, ipak još uvijek postoje oni kojima taj fenomen nije u potpunosti jasan pa se često možemo susresti s ovih šest pogrešnih tvrdnji o njemu.

1. Bez orgazma nema užitka

Procjenjuje se da barem jedna od pet žena ima povremenih problema s orgazmom, ali voditi ljubav lijepo je čak i bez njega. Uživanje nije urođeno: uči se u praksi ili kod seksologa, pa ako je vaš libido nizak ili ne postižete orgazam, vrijeme je da na tome poradite.

2. Simultani orgazam bolji je od zasebnih orgazama dvoje partnera

Doživjeti vrhunac u istom trenutku lijepa je potvrda poželjnosti s voljenim partnerom, ali orgazam je toliko intenzivan osjećaj, da je u njemu zapravo svatko sam. Druga osoba ostaje zatomljena, a intenzitet nije ništa manji ako ne svršite u istom trenutku.

3. Vaginalni orgazam bolji je od klitorisnog

Tu nema pravila, jer ne postoje samo ta dva, nego i dubinski, analni, materični i drugi orgazmi. Orgazmička geografija razlikuje se od osobe do osobe, a mijenja se i kroz život. Užitak je u pravilu, odgovor mozga na fizičku stimulaciju, a moguće je i svršiti u snu, bez ikakvih dodira. Kod većine se radi o stimulaciji klitorisa, ali neki imaju snažniji osjećaj prilikom vaginalne, a neki čak i prilikom analne penetracije.

4. Duži spolni odnos bolji je za orgazam

Netočno. Važno je samo kako se osjećate. Ako ste posve opušteni, tako da ”plutate između stvarnog i imaginarnog” u stanju sličnom hipnozi, ne treba vam puno vremena.

5. G točka je locirana

Iako to zvuči kao mačistički vic, nema dokaza o njenom postojanju. Neki znanstvenici smatraju da kod nekih žena postoji vrlo erogena zona duž mokraćovoda, iza prednje stijenke vagine i kad se kaže G-točka, misli se na taj predio. G točku najlakše je pronaći prstima. Kada dođete do nje, osjetit ćete malo hrapaviju teksturu sluznice, nešto slično narančinoj kori. G točka ponekad može biti uvučena, stoga ne odustajte ako ju ne nađete iz prve, već nastavite tražiti. Lagana nelagoda i potreba za mokrenjem koju neke žene mogu osjetiti znak je da se G točka nalazi u blizini.

6. Tijekom orgazma moguće su nenormalne reakcije

Grčevi, urlici, crvenilo lica, preosjetljivost na svjetlo, plač, ejakulacija cca. 50ml tjelesne tekućine u mlazu. sve nam se to može dogoditi u orgazmu – i sve je to sasvim normalno. Osim toga, tijekom odnosa šire se krvne žile, povećavaju grudi, velike usne i klitoris, kontrakcije se šire vaginom, zdjelicom, međicom, anusom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Pornografija ponekad igra i ključnu ulogu u očekivanjima tijekom intimnih odnosa.

Seks

Pet načina kako do više užitka!

Seks

Osim što je jednostavna, poza ležećeg policajca jedna je od onih u kojoj možete biti vrlo bliski s partnerom, bez obzira na to što...

Suncokreti na oblacima

Uvijek me zanimalo je li i kako je moguće da, ako s jednom osobom duže vrijeme imaš isključivo samo seksualnu vezu, ili ti odnos,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.