Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
poljupci
poljupci
pixabay.com

Život u dvoje

7 bajki o ljubavi i seksu

Tko još vjeruje u bajke?

Seksolog dr. Johnatan Perkins razbija sedam najčešćih bajki o ljubavi i seksu, u koje još uvijek mnogi vjeruju.

1. Najveća bajka o ljubavi: Samo jednom se ljubi

Mislite li da je u životu prirodno voljeti samo jednu osobu tada vjerujete u bajku o ljubavi koja traje beskonačno i još se pritom grdno varate. Čak i ako je bajka o vašoj ljubavi nedavno neslavno završila, prije ili kasnije, ponovo ćete upoznati osobu vrijednu pažnje. Važno  je strpljenje i vjera u postojanje bajki i ljubavi. S tim da u ovim, životnim bajkama, ne tražite princa na bijelom konju. Sanjajući, budite svjesni da se neprestano mijenjate i da zbog toga nije nužno da vam princ iz vaše propale bajke o idealnoj ljubavi bude idealan i za koji dan, mjesec, godinu ili desetljeće.

2. Najveća bajka o ljubavi: Moja će ga ljubav promijeniti

Ovo je druga bajka o idealnoj ljubavi koja će se možda i obistiniti, ali neće trajati dulje od prva dva tjedna. Ako ćete nastavljati s grubim pokušajima mijenjanja svog idealnog partnera, on (ili ono) ubrzo će shvatiti da je daleko od idealnog, postat će nezadovoljan i bajka o ljubavi mogla bi postati tragedija. Partnera prihvatite onakvog kakav jest, a ako vas njegove mane previše smetaju, ostavite ga. Potražite zrelu i stabilnu osobu, a ne nekoga koga još morate učiti pravim životnim vrijednostima.

3. Najveća bajka o ljubavi: Djeca učvršćuju brak

Ako puno radite i sami ste svjesni da je ovo bajka za malu djecu, jer znate da nakon rođenja djeteta parovi imaju sve manje vremena za intimne trenutke ljubavi i nježnosti. Energija koju dijete crpi, koliko god vas veseli, može vas toliko iscrpiti da na kraju dana više nemate snage posvetiti se partnerovim emocionalnim i tjelesnim potrebama. Ako želite da vaša bajka o ljubavi i sretnom braku opstane, partneru posvećujte onoliko vremena koliko ga dajete djetetu. Ako to uspijete, živjet ćete u pravoj bajci o ljubavi: partner će znati da ga još uvijek volite, a djeca će živjeti opušteno i sretno osjećajući ljubav u domu.

4. Najveća bajka o ljubavi: Prevara kao spas veze

Oni koji su prevarili partnera često tvrde da su to učinili upravo zato da bi poboljšali kvalitetu partnerskog odnosa. To je također prava bajka u koju je teško povjerovati. U rijetkim slučajevima prevara može poboljšati vezu, no čak ako partner oprosti nevjeru, u ustima će mu ostati okus izdaje, a u mislima nepovjerenje. Kad u vezi nestane povjerenje, nema povratka.

5. Najveća bajka o ljubavi: Muškarci varaju češće od žena

Vjerojatno je, zbog tradicijskih razloga, to nekad zaista bilo tako, ali danas žene ne zaostaju za muškarcima. I žene i muškarci varaju zbog sličnih razloga: traže nešto novo i uzbudljivo. Žene često imaju još jedan razlog: ako osjećaju da ih partner ne cijeni dovoljno, zagrljaj će potražiti u nekom drugom naručju.

6. Najveća bajka o ljubavi: Žene ne mogu bez predigre

Od seksualne revolucije šezdesetih godina, muškarcima se spočitava da se tijekom seksa dovoljno ne trude i da često zanemaruju predigru. Pa ipak, to ne znači da je predigra neophodna. I žene uživaju u spontanom, brzom i strastvenom seksu, a preduga predigra često postane dosadna. U svemu je potrebno pronaći mjeru.

7. Najveća bajka o ljubavi: Muškarci se zaljubljuju u velike grudi

Velike grudi neće vam pomoći u pronalasku partnera, jer većina muškaraca pri prvom susretu grudima ne pridaje preveliku važnost. Prema istraživanju britanskih psihologa samo 25% muškaraca prvo procjenjuje veličinu grudi, a ostalih 75% prvo gleda lice i ruke. Više od velikih grudi muškarci cijene inteligenciju i smisao za humor! I zato, da bi bajka o vašoj ljubavi imala pravi bajkoviti završetak, opustite se i ne zamarajte nebitnim stvarima, već uživajte u sebi i svom partneru! Izvor Intimatemedicine.com.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks i osjećaji

Muškarci su konačno otkrili što zaista žele u krevetu, a to nisu isključivo intimni odnosi.

Seks

Tijekom zimskih mjeseci, od prosinca do veljače, razina privlačnosti raste, dok u lipnju, srpnju i kolovozu ona bude najniža u godini.

Seks i osjećaji

Dok god vas vaš fetiš ne sprječava u vođenju svakodnevnog života, nema apsolutno ništa loše u tome da uživate u onome što vas uzbuđuje.

Događanja

Bilo da se radi o teenagerima, susjedstvu ili poslovnim suradnicima, tračanje i ogovaranje je neizbježno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.