Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
2021

Fashion report

adidas lansirao novu kolekciju sportskih grudnjaka i ukazao na važnost potpore ženama u sportu

Koristeći rezultate istraživanja, adidas je odlučio obogatiti svoju trenutnu ponudu i stvorio niz sportskih grudnjaka koji pritom osiguravaju udobnost sportašicama.

Nakon što je kampanju najavio reklamom o kojoj ovih dana govori cijeli svijet, omiljeni sportski i lifestyle brend adidas u Hrvatskoj lansira i novu kolekciju sportskih grudnjaka. Dio kolekcije koju čine čak 43 nova modela od danas je dostupan i u hrvatskim trgovinama.

Kada je u pitanju sportska odjeća, potrebe žena su kroz povijest često zapostavljane. Zato je adidas u partnerstvu sa Sveučilištem u Portsmouthu istražio važnost odgovarajuće potpore za grudi tijekom bavljenja sportom. Rezultati su pokazali da veliki broj amaterskih i profesionalnih sportašica nije zadovoljno svojim sportskim grudnjakom jer im smeta tijekom njihove fizičke aktivnosti. Stoga je adidas osmislio novu kolekciju sportskih grudnjaka koja je rezultat iscrpnih istraživanja, razvoja i brojnih faza testiranja.

“Uočili smo značajan jaz u podacima kad je u pitanju razvoj sportskih grudnjaka, pa smo se udružili sa stručnjacima za zdravlje dojki sa Sveučilišta u Portsmouthu i na taj način potaknuli svoje inovacije kako bismo zadovoljili potrebe ženske sportske zajednice. Pogrešan sportski grudnjak može imati i ozbiljan učinak na performanse i učinkovitost. Primjerice, ako trčite maraton, grudi bez odgovarajuće potpore prijeđu svoje dodatne 4 milje. Bio je to značajan projekt koji je okupio ženski tim dizajnera, testera i stručnjaka i nadamo se da će ova kolekcija pomoći većem broju onih žena koji nose sportske grudnjake da iskuse prednosti dodatne potpore te da neće morati biti suzdržane kad se bave sportom koji vole”, rekla je Amy Charlton, senior direktor za proizvode u adidasu.

Grudi bez potpore mogu se pomaknuti i do 19 cm tijekom izvođenja skokova

Popularni brend je posljednjih godina posebno predan istraživanju potreba sportašica i poručuje im da je sve moguće. U skladu s tom misijom, adidas i vodeći istraživački institut za biomehaniku grudi na Sveučilištu u Portsmouthu otkrili su da ako grudi nisu pravilno podržane tijekom trčanja, doživljavaju istu G silu kao vozači Formule 1 te mogu pretrpjeti potencijalno štetno rastezanje kože. Grudi bez potpore mogu se pomaknuti i do 19 cm tijekom izvođenja skokova, a gotovo polovica (46%) ispitanica je izjavila je da su njihove grudi utjecale na njihove sportske izvedbe.

Profesorica Joanna Wakefield-Scurr o suradnji s adidasom je rekla: „Mnoge sportašice trebaju istu količinu potpore za grudi tijekom hodanja kao i tijekom fizičke aktivnosti, a nedostatak potpore može uzrokovati nepovratnu štetu kad su ženske grudi u pitanju. Grudi u sportu su i dalje zanemareno područje pa je ovo što adidas radi zaista sjajno. Ne samo da su uložili u istraživanje i razvoj sportskih grudnjaka i u neovisna znanstvena istraživanja već prepoznaju važnost podizanja svijesti o ovoj temi. Važno je nastaviti educirati gdje god možemo”.

Koristeći rezultate istraživanja, adidas je odlučio obogatiti svoju trenutnu ponudu i stvorio niz sportskih grudnjaka koji pritom osiguravaju udobnost sportašicama. Korištenjem najnovijih materijala i inovacija u dizajnu, nova kolekcija sadrži svakodnevne grudnjake dizajnirane za ležanje i nježne kretanje, studijske grudnjake za jogu, pilates i druge aktivnosti niskog do srednjeg intenziteta, grudnjake za treniranje dizajnirane za pružanje bolje potpore tijekom HIIT treninga ili nekog drugog intenzivnog sporta i Run grudnjake koji nude najvišu razinu potpore grudima u kolekciji.

Kako odabrati pravi grudnjak?

Govoreći o važnosti pravilnog kroja grudnjaka, olimpijska atletičarka Mikaela Shiffrin izjavila je: „Sportski grudnjak je dio sportske opreme o kojem najviše razmišljam kada treniram jer kada mi ne odgovara, smeta mi i gubim fokus. Uoči tako velikog natjecanja bilo mi je jako važno ostati koncentrirana, jer nedostatak pravog grudnjaka ima značajan utjecaj na moju izvedbu, kako psihički tako i fizički. Sportski grudnjaci su temeljni dio opreme, ali nisu jednaki za sve – moj trening je raznolik i uključuje kardio, jogu i trening snage, tako da je ključno imati pravi proizvod koji je prilagođen svakom od njih”.

Kako bi dodatno educirao žene diljem svijeta adidas je osigurao i online platformu na kojoj su upute kako odabrati odgovarajući sportski grudnjak.

Nova adidas Bra kolekcija dostupna je u svim adidas shopovima u Hrvatskoj te u trgovinama i na webu Intersporta i Sport Visiona.

Ne propustite

Fashion report

Cvjetni motivi, razigrani printevi jesenskog lišća i udobne tkanine, nova su dizajnerska obilježja Palmersove jesenske kolekcije u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Budi fit

Ako vas boli glava i imate problema s kralježnicom, vrlo je vjerojatno da imate pogrešan grudnjak – naučite odabrati pravi!

Fashion report

Jenna Ortega je definitivno nova modna ikona i nova heroina generacije Z.

Trendovi

Prihvatljiv, rastezljiv i lagan grudnjak koji je - zahvaljujući svojim karakteristikama prilagodljivosti - savršen i za tinejdžere.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.