Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Barbara O’Neal: Kad smo vjerovali u sirene

Kad smo vjerovali u sirene, roman američke spisateljice Barbare O’Neal – bestseler Amazona, Washington Posta i Wall Street Journala – djelo je koje od svog izlaska ne prestaje oduševljavati čitatelje diljem svijeta.

Kad smo vjerovali u sirene, roman američke spisateljice Barbare O’Neal – bestseler Amazona, Washington Posta i Wall Street Journala – djelo je koje od svog izlaska ne prestaje oduševljavati čitatelje diljem svijeta.

Priča ovog romana započinje kad Kit, liječnica hitne pomoći u Santa Cruzu, dok gleda izvještaj o požaru u klubu u Aucklandu, primijeti ženu koja nevjerojatno sliči njezinoj sestri Josie koja je poginula prije petnaest godina u terorističkom napadu u vlaku.

Snimka iz kluba pokrenut će lavinu potisnutih emocija: tuge, gubitka i ljutnje. Svjesna kako neće pronaći mir dok ne dozna sve odgovore, Kit otputuje na Novi Zeland i prisjeća se minulih dana: djetinjstva provedenog na plaži, neobičnih roditelja, tinejdžera koji je postao član njihove obitelji, ali i događaja koji je zauvijek promijenio njihove živote. Dok sve više uranja u sjećanja, postaje i sve svjesnija kako je jedini način da se ponovno poveže sa sestrom taj da se suoči s potresnom istinom koja ih je razdvojila.

Barbara O’Neal autorica je niza romana prevedenih na petnaest jezika koji redovito osvajaju vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga. Karijeru je započela kao autorica ljubića, za koje je osvojila i niz nagrada, a zatim se okušala i u drugim žanrovima. No posljednjih godina izašla je iz žanrovskih okvira i posvetila se pisanju romana čiji je fokus na snažnim ženskim likovima, kompleksnim obiteljskim odnosima i istraživanju sivih zona s kojima se u životu svakodnevno suočavamo. Zaokret u pisanju nije prošao nezapaženo ni kod čitatelja ni kod kritike.

„Sjajno napisano, odlično razrađeni likovi, romansa, doza intrige i napetosti koja drži čitatelje u iščekivanju do posljednjeg daha“, istaknuli su tako u Kirkus Reviewsu sumirajući „formulu“ kojom je Barbara O’Neal oduševila stotine tisuća čitatelja.

Sama autorica govoreći o svom hit-romanu Kad smo vjerovali u sirenu u jednom je intervju istaknula: „To je roman koji govori o sestrinskoj vezi, djetinjstvu i kako nas ono oblikuje, ali i o tome kako se možemo izliječiti ako smo dovoljno hrabri.“ Dodala je i kako je u ovom romanu pokušala istražiti kako se kao pojedinci nosimo s tragedijom i gubitkom, ali i što se događa kad u jednadžbu ubacimo i moralno ambivalentne postupke. „Što je ispravno? Što je pogrešno? Koji je zločin neoprostiv, a za koji se, kako vrijeme odmiče, možda i može naći opravdanje i isprika. To je ono što me zanimalo prilikom pisanja ove priče“.

Barbara O’Neal autorica je niza romana koji su osvojili više nagrada RITA (nagrada za najbolje ljubavne romane napisane na engleskom jeziku). Njezini romani prevedeni su na petnaest jezika i redovito osvajaju vrh ljestvica najprodavanijih knjiga. Živi u Colorado Springsu.


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #shehr
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 7siječnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Bojanaa Sever

Ne propustite

She Book Club

Glave prepune neukroćenih uvojaka i nekonvencionalnih ideja, lady Imogen Loveless u društvu slovi kao pomalo čudna, ali bezopasna.

Duh i tijelo

Bill Gates, Jack Ma i Elon Musk samo su neki od biznismena koji primjenjuju 'pravilo pet sati'.

She Book Club

"Mjesečev kamen" osvojio je najprestižnije islandske književne nagrade i preveden je na 19 jezika.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.