Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Carb-free dijeta za vitko tijelo

Smršavite 6 kilograma u prvom tjednu

Žitarice i njihove prerađevine – kruh, tjestenina, riža, krumpir, alkohol i slatka hrana samo su neke od namirnica bogatih ugljikohidratima. Iako je teško, upravo biste njih trebali izbjegavati u većini dijeta. Atkinsonova, Stillmanova i Dijeta u zoni samo se neke od popularnih metoda kako izbacivanjem ugljikohidrata istopiti neželjene kilograme. Najbolji dio ovih dijeta je da nećete biti gladni jer ćete tijekom dana u organizam unijeti dovoljnu količinu nutricionistički bogatih namirnica. Ove dijete vam pružaju mogućnost da mršavite, iskažete kreativnost na tanjuru i pri tom uživate u ukusnom obroku.

Takozvana Carb-free dijete temelje se na pretpostavci da će tijelo onda kada ne dobiva dovoljno ugljikohidrata posegnuti za energijom iz masti. Osnovno ograničenje u prehrani je da se iz jelovnika izbace namirnice bogate ugljikohidratima, a ubace proteini i masti. Donosimo vam popis namirnica koje su dobrodošle.

Jaja
Doručak je odlična prilika da započnete svoj dan zdravo kako biste zadržali koncentraciju, povećali svoju produktivnost obavljajući poslovne zadatke te na kraju, kontrolirali težinu. Vođeni poznatom izrekom 'svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje' posvetite ovom obroku posebnu pažnju i osigurajte tijelu prejeko potrebne proteine.



Meso i orašasti plodovi
Još jedan bogati izvor proteina su meso, riba i orašasti plodovi. Mnogo je načina na koje možete pripremiti ove ukusne namirnice, stoga vam prilikom njihove pripreme neće nedostajati ideja. Na važnost obroka bogatog proteinima ukazuje i činjenica da su proteini osnovni sastojak kostiju, kože, mišića, krvi, hormona te enzima. Oni pomažu razvoja tijela, a zaduženi su i za regeneraciju oštećenih stanica.



Mlijeko
Prilikom konzumacije mliječnih proizvoda imajte na umu da za vrijeme Carb-free dijete ne smijete konzumirati sladoled i jogurte koji su unatoč određenoj koncentraciji mlijeka bogati ugljikohidratima. Umjesto toga oplemenite zdravu salatu komadićima mozzarelle ili nekog drugog zdravog sira.



Povrće
Mrkva, kukuruz i cikla nisu dobrodošli na vašem stolu za vrijeme ovih dijeta. Zamijenit ih celerom, kupusom, brokulom, rajčicom, paprikom ili krastavcima kako biste postigli željeni rezultat.



Statistički podaci su pokazala je u prvih šest dana moguće izgubiti čak 6 kilograma, a svaki sljedeći dan bit ćete lakši za 1 kilogram. Imajte na umu da je svaka dijeta individualno iskustvo, a takvi su i rezultati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

Jabučni ocat prirodno sadrži visok udio fosfora, magnezija, kalija, kalcija i drugi minerala.

Budi fit

Radi visokog udjela proteina, jaja su iznimno zasitna namirnica.

Budi fit

Ubrzajte metabolizam i uklonite nadutost...

Gastronomija

Zdrav i dug život zahvaljujući kombiniranju boja u prehrani.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.