Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Čaroban nakit u kojem žive upečatljiva Van Goghova remek-djela

FREYWILLE njeguje sjećanje na ovog slikarskog genija  jedinstvenom kolekcijom nakita  Hommage à Vincent van Gogh, a čini ju opus setova koji  oživljavaju  najljepša  Vincentova remek-djela.

Jedan od najslavnijih umjetnika svih vremena, Vincent van Gogh rodio se 30. ožujka 1853. godine, u Zundertu, gradiću na jugu Nizozemske. Prethodnik je europskog ekspresionizma, jer je u svojim slikama dao izraz sirovog i grubog svijeta u kakvom je živio, a ipak je u njemu pronalazio najsvjetlije i najemotivnije  detalje. 

FREYWILLE njeguje sjećanje na ovog slikarskog genija  jedinstvenom kolekcijom nakita  Hommage à Vincent van Gogh, a čini ju opus setova koji  oživljavaju  najljepša  Vincentova remek-djela. Tako i novi  FREYWILLE setovi nakita  Provence i Vincent!  trepere silno lijepom snagom van Goghove kreativnosti.

FREYWILLE set nakita  Provence  oduševljava eteričnom kompozicijom koja simbolizira rast  i kretanje, te neukrotivu energiju Majke prirode. Dizajn je nadahnut  van Goghovom  slikom  “Žitno polje s čempresima” koju  je naslikao 1889.godine u mjestu Saint-Rémy-de-Provence, u blizini Arlesa, Francuska.  Svaki komad ručno izrađenog FREYWILLE nakita, kroz umjetnički oslikanu površinu emajla , dočarava šetnju Vincentovim zlatnim poljem zrelog žita usred kojeg se poput obeliska  uzdiže tamni provansalski čempres,  dok se u daljini naziru obrisi  plave planine, a na azurnom nebu plešu razigrani i vjetrom nošeni oblaci.  Najljepša simfonija plavih i zelenih tonova, te suptilnih  srebrnih nijansi ukrašenih  24 karatnim zlatnim prahom,  opisana je  dužim i neravnomjernim potezima kista te  stvara čaroban dojam pokreta.

FREYWILLE capsule kolekcija nakita Vincent!  je posebna posveta  životu i djelu Vincenta van Gogha. Kroz pažljivo odabrane motive istaknuti su najvažniji trenuci Vincentovog stvaralaštva, njegova estetska vizija koja slobodno, neočekivano i nepredvidivo povezuje  stvari zbog čega stvaralački čin postaje rješenje problema. Za Vincenta su predmeti  koje je slikao imali posebno značenje i predstavljali su ogledalo nas samih, odnosno predmeti bi postajali u njegovim remek-djelima  amblem personifikacije.

Nježno  isprepletane nijanse plave i tirkizne čine podlogu FREYWILLE kolekcije Vincent!, a na njoj razigrano i neočekivano izranjaju  koloristični motivi suncokreta, slamnatog šešira, stolice i kreveta iz sobe u Arlesu, Vincentov  autentičan potpis I autoportret. Tako nas bečki umjetnici podsjećaju  na najupečatljivija Van Goghova remek- djela “Soba u Arlesu”, “Vaza s dvanaest suncokreta”  i “Autoportret”, ali i na  Vincentovu težnju da u svojim slikama sve pretvori u bića” te  u svakom predmetu otkrije dramatičnu snagu života.  Ova izvanredna  FREYWILLE capsule kolekcija nakita stvorena je za prave  ljubitelje umjetnosti  i raskošnih boja,  a unijeti će dašak vedrine i razigranosti u svaki dan.

Zasluge za sanjive fotografije nadahnute novim  FREYWILLE kolekcijama Provence i Vincent! “ snimio je talentirani  fotograf Ante Odak,  a ulozi modela je prelijepa Tia Marciuš.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na http://shop.freywille.com/hr/  ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Više

S modne piste

Kako zapravo ostaviti jedinstven potpis i darovati nešto savršeno?

Zanimljivosti

Zaboravite na modne trendove koji od vas prave uniformirane kopije i odvažite se sami diktirati svoja modna pravila.

Fashion report

Posljednjih nekoliko sezona ekstravagantni nakit sve više preuzima minimalistički stil koji je godinama dominirao na modnim pistama.

Trendovi

Anka jewelry nosi ime po Antonijinoj majci kojoj je i posvetila ovaj brand koji zagovara istinsku i autentičnu ljepotu žene.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.