Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Dijeta siromašna ugljikohidratima ne djeluje

Ako želite smršaviti, ugljikohidrati moraju biti dio vaše svakodnevne prehrane.

Ako je vjerovati tvrdnjama stručnjaka – dugoročna konzumacija prehrane siromašne ugljikohidratima jednostavno ne djeluje! Iako ćete pomoću dijete s malo ugljikohidrata, s puno proteina brzo izgubiti na težini, skinute ćete kilograme brzo dobiti natrag. Znanstvenici tvrde kako nam je žudnja za ugljikohidratima urođena.

Stoga vam predstavljamo vam pet razloga zbog kojih biste se trebali kloniti prehrane siromašne ugljikohidratima.

1. Izaziva tugu i stres

Svakodnevno istresate jad i tugu na muža i djecu? Redovito vičete na vozače ispred vas što ne idu dovoljno brzo? Sav svoj stres možete svaliti na žudnju za ugljikohidratima. Nedavno je istraživanje pratilo 106 osoba za godinu dana. I dok je pola sudionika konzumiralo namirnice bogate ugljikohidratima, druga se grupa po principima prehrane s malo ugljikohidrata. Rezultati su pokazali kako se osobe koje konzumiraju ugljikohidrate osjećaju sretnije, smirenije i fokusiranije od ispitanika lišenih ugljikohidrata.

2. Uzrokuje debljanje, a ne mršavljenje


Stres i depresija su česti pratioci prehrane s malo ugljikohidrata. Ovi simptomi znaju biti toliko iscrpljujući da i čelična volja pojedinih osoba često završava porazno. Pitate se zato je tome tako? Stres proizvodi visoke razine hormona koji potiču apetit i mogu dovesti do prejedanja.

3. Nije održiva


Nije isto konzumirati prehranu s malo ugljikohidrata tijekom šest tjedana ili čak šest mjeseci i hraniti se na taj način – doživotno. Istraživanja pokazuju kako se osobe teže prisiljavaju na redovitu konzumaciju prehrane s malo ugljikohidrata no namirnica s puno ugljikohidrata.

4. Napuhuje trbuh

Uvjereni ste kako zbog ugljikohidrata ne možete zakopčati hlače? Razmislite ponovo. Napuhnuti trbuh je jedan od ključnih simptoma zatvora. A on je pak česta nuspojava prehrane siromašne ugljikohidratima.

5. U konačnici izaziva prejedanje


Većina zagovornika dugoročne prehrane s malo ugljikohidrata na kraju počinje žuditi za ugljikohidratima. Ovaj efekt nije samo plod mašte. Istraživanja su pokazala kako izbjegavanje ugljikohidrata vodi izravno do prejedanja tim istim ugljikohidratima. Poruka glasi: ako prestane jesti ugljikohidrate, gotovo je nemoguće da ćete im se oduprijeti kad za to dobijete priliku.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Budi fit

Ovdje slijedi nekoliko savjeta koji će vam olakšati put prema idealnoj težini.

Budi fit

Kada se govori o mršavljenju, mnogi nisu sigurni što je učinkovitije u gubljenju kilograma – vježbanje ili dijeta?

Budi fit

Društvenim mrežama kruže mnogi mitovi o mršavljenju, koji ponekad mogu biti i štetni za zdravlje te suprotni cilju da smršavite, pa ih vrijedi ‘protresti’,...

Gastronomija

Biblijska mahunarka vraća se na velika vrata.

Advertisement