Guza u top formi

Nemojte čekati prve vjesnike proljeća kako biste započeli s programom oblikovanja stražnjice i pripremili se za iduće skidanje u badić. Baš je sada pravo vrijeme da se pozabavite upravo ovom problematičnom zonom!

Bicikliranje

Vožnja biciklom, osim što je zabavna, idealan je način za oblikovanje tijela. Štedi (slično kao plivanje) zglobove, te osigurava lijepu stražnjicu. Počnite intervalnim treningom: 5 minuta vozite punom snagom, 5 minuta lagano. Svakog dana produljujte vožnju punom snagom za minutu.

Njega

Tajni recept za lijepu pozadinu bila je i ostala morska sol. Nabaviti ju možete posvuda i jeftina je. Navečer si priuštite kupku ili napravite piling: šalicu morske soli izmiješajte s toplom vodom i malo vašeg losiona za tijelo. Kružnim pokretima izmasirajte stražnjicu, a zatim isperite pod tušem.

Prehrana

Brze dijete samo pospješuju tzv. jo-jo efekt, izgubljeni kilogrami nakon dijete brzo se vraćaju, a tkivo se opušta. Unesite promjene u svoj jelovnik, češće primjenjujte metodu čišćenja: jedan dan jedite samo rižu s voćem ili povrćem.

Najbolja vježba za stražnjicu

Oslonite se na laktove razmaknute u širini ramena i na koljena. Napnite mišiće. Jednu nogu savijte u koljenu te podižite prema stropu i spuštajte. Ponovite 15 puta.

Jabuka, kruška, plosnata ili okrugla – osnovni oblik stražnjice je genetski uvjetovan. Isto vrijedi i za osobine vezivnog tkiva. Ipak, vježbanjem svaka stražnjica može postati čvrsta.

Izvor: Ordinacija.hr