Kako biste se hranili u skladu s proporcijama, predlažemo vam nekoliko namirnica koje odgovaraju vašem obliku tijela.
Oblik jabuke
Osobe koje imaju nešto veći trbuh, a uske bokove u većini slučajeva izlučuju više inzulina te bi trebali izbjegavati ugljikohidrate i šećera, a u svoj dnevni meni unijeti više proteina.
Zato primjerice puretina, piletina, losos ili crveno meso mogu biti sasvim kvalitetan odabir. Za desert pojedite papaju, jer ona se ne taloži na struku, a u pauzi grickajte mrkvu.
Oblike kruške
Kako žene s kruškolikim oblikom izlučuju manje inzulina, mogu uživati u prehrani bogatoj ugljikohidratima i proteinima, ali bi trebali u širokom luku zaobilaziti namirnice bogate mastima.
Tako žene s nešto širim bokovima trebaju konzumirati složene ugljikohidrate poput smeđe riže ili integralne tjestenine te vlakna poput leće jer potiču probavu.
Oblik pješčanog sata
Ravan trbuh i zamamne obline održavat ćete izbjegavanjem ugljikohidrata, makar onih rafiniranih. Kaloričniju varijantu kruha i tjestenine zamijenite integralnom, a probavu potaknite konzumiranjem brokula i jogurta.
Oblik jabuke
Osobe koje imaju nešto veći trbuh, a uske bokove u većini slučajeva izlučuju više inzulina te bi trebali izbjegavati ugljikohidrate i šećera, a u svoj dnevni meni unijeti više proteina.
Zato primjerice puretina, piletina, losos ili crveno meso mogu biti sasvim kvalitetan odabir. Za desert pojedite papaju, jer ona se ne taloži na struku, a u pauzi grickajte mrkvu.
Oblike kruške
Kako žene s kruškolikim oblikom izlučuju manje inzulina, mogu uživati u prehrani bogatoj ugljikohidratima i proteinima, ali bi trebali u širokom luku zaobilaziti namirnice bogate mastima.
Tako žene s nešto širim bokovima trebaju konzumirati složene ugljikohidrate poput smeđe riže ili integralne tjestenine te vlakna poput leće jer potiču probavu.
Oblik pješčanog sata
Ravan trbuh i zamamne obline održavat ćete izbjegavanjem ugljikohidrata, makar onih rafiniranih. Kaloričniju varijantu kruha i tjestenine zamijenite integralnom, a probavu potaknite konzumiranjem brokula i jogurta.
You must be logged in to post a comment Login