Hrana za brzo mršavljenje

Zdrava i uravnotežena prehrana i tjelesna aktivnost važni su čimbenici u brizi za zdravlje. Hrana koja ima vrlo malo kalorija najbolji je saveznik u mršavljenju. Vitamini, vlakna i antioksidansi koje sadrže određene namirnice pomažu u pravilnom radu metabolizma kao i probavnog sustava.

Umjesto rigoroznih dijeta i gladovanja, smanjite unos visokokalorične hrane i uvedite ovih deset namirnica u prehranu kako biste lakše i brže izgubili suvišne kilograme.

1. Slanutak

Humus – namaz od slanutka, niskokalorični je obrok koji možete jesti s celerom ili mrkvom. Jedna žlica humusa sadrži samo 25 kalorija, a odličan je međuobrok.

2. Rajčica

Rajčica sadrži 30 kalorija, a bogata je antioksidansima i vitaminima. Uključite obične ili cherry rajčice u svoju dijetu tako da ih kombinirate sa zelenom salatom.

3. Zelena paprika

Sirovo povrće ima najmanje kalorija, ali ako ne volite sirovo, jedite povrće na žaru, primjerice zelene paprike. Ljute papričice prije obroka pomažu u savladavanju osjećaja gladi i bržem osjećaju sitosti.

4. Luk vlasac

U kombinaciji s kiselim vrhnjem, luk vlasac daje aromu ovom niskokaloričnom jelu. Kupljeni umak od vrhnja i luka vlasca sadrži umjetne dodatke, stoga ovaj obrok napravite sami kod kuće.

5. Krastavci

Svježi krastavci su hrana koja je na vrhu ljestvice namirnica s najmanje kalorija. Odličan su dodatak sendviču i kao međuobrok. Kiseli krastavci sadrže više kalorija, pa pripazite kada ih kupujete.

6. Smeđa riža

Smeđu rižu možete kombinirati s povrćem na žaru, ali možete isprobati i nove recepte. Sushi sa smeđom rižom sadrži samo 28 kalorija.

7. Brokula

Zeleno povrće poput brokule bogato je vitaminima i vlaknima, a izuzetno pozitivno djeluje na probavu.

8. Zob

Zobene pahuljice prije vježbanja pomažu u sagorijevanju masti. Ova žitarica je idealan obrok za doručak, u kombinaciji s voćem i laganim jogurtom ili niskokaloričnim mlijekom.

9. Bademi

Orašasti plodovi odličan su izbor za međuobrok, posebno ljudima koji su stalno gladni. Također, žvakanje badema oslobađa masti iz njih pa se na taj način ubrzava osjećaj sitosti.

10. Kravlji sir

Uravnotežena prehrana sadrži namirnice iz svih prehrambenih skupina. Dodajte svojoj dijeti pola porcije niskokaloričnog kravljeg sira ili niskokaloričnog jogurta kako biste jeli i mliječne proizvode.