Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Isprobajte kružni trening

VIDEO & FOTO: Vježbe kojima gubimo kilograme i utječemo na razvoj snage i izdržljivosti.

Kružni trening zasigurno je jedan od najboljih načina da u relativno kratkom vremenu napravite kvalitetan trening prilagođen svim vašim zahtjevima. Osnovna prednost kružnog treninga je njegova primjenjivost u doslovno svim prostorima – teretanama, sportskim dvoranama i igralištima, ali i u našim stanovima.

Ovim treningom utječete na razvoj izdržljivosti, snage, brzine, okretnosti i eksplozivnosti, kao i na gubitak kilograma ili na bilo koji drugi aspekt koji nam je bitan. "Obično se sastoji od 6 do 12 vježbi koje se izvode jedna za drugom, te zajedno čine jedan krug", objašnjava instruktor OrlandoFit Fitnessa Kaptol Igor Brajak.

Kada se krug završi napravite kratku pauzu, pa ponovite cijeli krug od prve vježbe. Ovisno o vremenu koje vam je na raspolaganju i vašoj fizičkoj spremi, krug se izvodi od 3 do 5 puta. Brze izmjene i brzo izvođenje vježbi u kružnom treningu stvaraju našem tijelu specifičan stres, koji se razlikuje od normalnih vježbi tipa dizanja utega u teretani ili aerobika. Ovu vrstu treninga, osim sa različitim rekvizitima možemo raditi i sa vlastitom težinom tijela.

Kružni trening kod kuće


Instruktor Igor predstavio nam je 5 vježbi iz kružnog treninga s rekvizitima koje većina ima kod kuće i lako ih je nabaviti – bučice, elastična traka i lopta. Kroz video tutorijal i fotografije naučite kako ih pravilno izvoditi – više nema opravdanja za neaktivnost.

Trening kod kuće, kao i svaki drugi, obavezno započnite zagrijavanjem – odlučite se za hodanje na mjestu, trčanje na mjestu, razgibavanje zglobova kružnim i polukružnim pokretima. Zglobove je najbolje početi razgibavati od vrata prema dolje. Nakon razgibavanja još se dobro istegnite i pri tome svaki pokret zadržite oko 15 sekundi.

1. Čučanj s biceps pregibom s bučicama
2. Sklekovi s loptom
3. Leđnjaci s gumom
4. Trbušnjaci sa loptom
5. Iskorak s odručenjem bučicama

Trajanje intervala rada na pojedinoj vježbi možemo odrediti ili vremenski ili, što je jednostavnije, brojem ponavljanja, a interval odmora između vježbi i punih krugova zavisi o cilju kojeg želimo postići. Uobičajene su pauze od 15 do 30 sekundi između vježbi i 2 do 3 minute između krugova.

Za trening kod kuće odlučite se za varijantu od 30 sekundi ponavljanja vježbe i 30 sekundi odmora između vježbi. Po završetku treninga izvedite još i vježbe relaksacije i istezanja i naravno – ne zaboravite piti dovoljno vode prije, tijekom i nakon treninga.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Dobra je vijest da jogu možete vježbati i u udobnosti vlastitog doma.

Gastronomija

Cvjetača gotovo da i ne sadrži masti i ugljikohidrate. Sadrži fitonutrijente i gotovo je bez kalorija.

Budi fit

Bila ona malena, plosnata, spuštena ili mlohava postoji vježba koja će vašu pozadinu napraviti predmetom požude.

Budi fit

Uz puno truda i vježbanja potrebno je svoju prehranu prilagoditi novom stilu života. Jer bez promjene prehrambenih navika nećete puno toga promijeniti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.