Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Jednostavno mršavljenje

Pijte dvije čaše vode prije svakog obroka!

Koliko ste smo novca potrošili na skupocjene preparate, tablete, napitke, savjete i sve ostale čudotvorne strategije za gubljenje kilograma i to bez ikakvih rezultata! A rješenje za probleme vam je bilo pred nosom sve vrijeme.

Osobe koje popiju dvije čaše vode prije svakog obroka brže gube kilograme od onih koji samo broje kalorije. Sredstva i medikamenti za mršavljenje smanjuju sposobnost tijela da nakuplja masnoće ili se miješaju u kemijske procese mozga, voda (koja je bez masnoća i uvijek dostupna) ne radi ništa od toga već samo puni trbuh.

Američki su istraživači uspoređivali dinamiku gubljenja kilograma kod osoba koje su pile dvije čaše vode prije jela i kod osoba koje su 'pazile' na ono što jedu. Tri mjeseca kasnije pokazalo se da su vodopije izgubile oko sedam kilograma, odnosno preko 2,5 kilograma više od onih koji su pazili što jedu, rečeno je na konferenciji Američkog kemijskog društva. Istraživačica dr. Brenda Davy s Virginia Techa kaže da je stvar prejednostavna – potrebno je piti više vode i manje zaslađenih pića. U prijašnjem istraživanju ona je dokazala da oni koji piju vodu umjesto drugih pića unose i do 90 kalorija manje po obroku. Tijekom dana to se može značiti i do 300 kalorija manje. Tajna vode je nevjerojatno jednostavna, objašnjava Davy: "Ako je trbuh pun vode, ljudi se osjećaju sitijima pa manje jedu."

Međutim, prema uvjerenju druge skupine stručnjaka, juhe, gulaši i ostala tečna jela temeljena na vodi bolja su od same vode. Mike Lean, stručnjak u području problema s pretilošću, kaže da svoje pacijente savjetuje da uvijek prije jela popiju čašu vode, naročito ako planiraju smanjiti težinu. No pored toga savjetuje da isti učinak pokušamo postići voćem, povrćem i kašama jer previše vode u kratkom periodu može izazvati razne napadaje, otekline na mozgu, a time i smrt.

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Mediteranska prehrana jedna je od najpopularnijih, a mogli bismo reći i da je više od same prehrane.

Savjeti stručnjaka

Mršavljenje, tj. postizanje optimalne tjelesne težine ne bi trebao biti modni, estetski ili neki drugi trend već istinska briga o zdravlju.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Gastronomija

To će nam otkriti Nacionalno istraživanje prehrambenih navika na koje Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) poziva građane da se uključe!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.