Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Kako održavati motivaciju za mršavljenje?

I iako je priroda motivacije nestalna i nepredvidiva, postoji nekoliko načina na koje možete potaknuti motivacijske sile da rade u vašu korist.

Čvrsto ste odlučili skinuti nekoliko kilograma i zadovoljni ste jer ste pronašli metodu ili način koji vam odgovara. Međutim, kako vrijeme prolazi, potrebna vam je stalna motivacija da ustrajete u zadanom cilju. Slijede neke od stvari na koje treba obratiti pozornost kad gubimo volju i motivaciju za mršavljenje.

Mislite na posljedice

Umjesto da razmišljate kako ćete uživati u okusu neke hrane i kako je fina, sjetite se kako će vam teško biti u želucu nakon što se prejedete. To je razlika između pogleda na hranu kako je gledaju mršaviji, a kako ljudi koji imaju problema s viškom kilograma. Nemojte više razmišljati o kratkoročnom užitku nego se sjetite posljedica. Kad vam ovakvo razmišljanje prijeđe u naviku nećete više jesti kad niste gladni, iz razočaranja ili dosade.

Počnite postepeno

S dijetom i odabranim načinom mršavljenja počnite sporo i postepeno navikavajte tijelo. Morate se dogovoriti sami sa sobom o pravilima. Nemojte si previše strogo zabranjivati neke namirnice. Mnoge dijete nisu uspjele jer prestroge zabrane djeluju kontraproduktivno.

Jedite samo kad ste gladni

Rasporedite li obroke na cijeli dan, nećete imati potrebu za slatkišima. Slatko nam daje kratkoročnu energiju i nakon toga želimo samo još više slatkoga. Za sporije oslobađanje energije jedite proteine u svakom obroku, uz povrće, voće, cjelovite žitarice i grahorice.

Zapisujte što jedete

Pratite što jedete, koliko i kad. Kad svoje prehrambene navike vidite napismeno bit će vam jednostavnije otkriti u čemu je problem vašeg debljanja ili nemogućnosti mršavljenja. Što više jedite zdravu hranu.

Smijete pogriješiti

Oprostite sebi ako ponekad posrnete. Naići ćete na poteškoće, ali nemojte odustati ako nekoliko puta pojedete nešto nezdravo ili preskočite trening.

Družite se s vitkim ljudima

Okružite se vitkim ljudima, sportskim tipovima i onima koji paze na svoje zdravlje i fit izgled. Istraživanja pokazuju da naši prijatelji utječu na naše prehrambene navike i brigu o kilogramima. Počnite se družiti s ljudima koje ste upoznali u teretani i drugi tip ponašanja će vam ući u podsvijest.

Zadajte si cilj

Možete kupiti odjeću koju želite nositi kad smršavite ili izvadite iz ormara staru odjeću koju više ne možete obući ili fotografiju na kojoj ste mršavi. Postavite si cilj da ćete smršaviti i odredite koliko kilograma i u kojem vremenskom razdoblju želite smršaviti. Nemojte odustati jer smatrate da vam ne ide dovoljno brzo. Pratite svoj napredak i ako izgubite manje kilograma od planiranog, budite zadovoljni jer vam je krenulo.

Ne propustite

Gastronomija

Za više ideja o tome što možete ponijeti na piknik, donosimo jednostavne recepte za super jela gotova u svega pola sata!

Brinimo jedna o drugoj

Prilikom rješavanja organizma ovog tereta prehrana igra značajnu ulogu, a dužina dijete ovisi o simptomima i njihovoj jačini, kao i cjelokupnom zdravstvenom zdravlju.

Budi fit

Porazgovarali smo s njom o trendovima u fitnessu, ali i o fitness kongresu, Urban Training Campu 2024, koji će se održati u Sparta Gym...

Brinimo jedna o drugoj

Zahvaljujući svom sastavu trešnje vam mogu pomoći u nastojanju da usporite pojavu znakova starenja kao što su bore, celulit, suhoća kože i kose i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.