Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Kako spriječiti glavobolju bez lijekova

Radom na sebi do zdravlja.

Gotovo svatko ima glavobolje. Najčešće je to napetost i pritisak u glavi koji zahvaća mišiće u ramenima, vratu, skalpu i čeljusti. Često su povezane sa stresom, depresijom i tjeskobom.

Glavobolju ćete dobiti i ako previše radite, ne spavate dovoljno, izbjegavate redovite obroke ili pak konzumirate alkohol. Bol je najčešće srednjeg inteziteta, dovoljno da oteža dnevne aktivnosti.

Nije tajna da ljudi koji imaju periodične glavobolje uzimaju puno aspirina ili drugih lijekova protiv bolova. Nekolicina shvaća da lijekovi protiv bolova izazivaju vraćanje glavobolje bar u 70% onih koji koriste lijekove.

Evo kako spriječiti glavobolju bez lijekova

Alternativa lijekovima je magnezij. Mnoge napetosti, migrene dolaze od nedostatka minerala. Magnezij bi u svakom slučaju trebao olakšati pritisak. Uzimajte ga svakodnevno i to 600 mg na dan.Slijedeća je kamilica. Biljka je posebno efektivna protiv migrena. Kamilicu pijte po potrebi i želji.Zadnja opcija je zatvoriti oči i opustiti se. Zamislite svijetlo pričvrćeno za dio glave koji vas boli. Svijetlo predstavlja bol. Sada zamišljajte da se svijetlo postupno gasi, to je svojevrsna meditacija i ne bi trebala trajati duže od 5 minuta. Na kraju kako je nestalo svijetlo tako bi i vaša glavobolja trebala nestati.Savjeti-hr.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu i četvrti je po zastupljenosti

Savjeti stručnjaka

Iako su česta pojava kod različitih ljudi, glavobolje mogu biti pokazatelj ozbiljnog zdravstvenog stanja...

Savjeti stručnjaka

Kamilica je nadaleko poznata kao ljekovita biljka, a čaj od nje se često koristi za ublažavanje stresa, smirivanje i rješavanje problema sa spavanjem.

Savjeti stručnjaka

Mahunarke pripadaju velikoj obitelji povrtnica koja broji gotovo 20 tisuća vrsta, a karakteristične su po sjemenkama smještenima u dvije polovice zelenog ovitka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.