Danas vam donosimo zanimljiv recept koji smo pronašli na Receptturi! Receptturin mali i dinamičan tim čine Tanja i Branimir, dugogodišnji partneri i u privatnom životu, a odnedavno i supružnici.
Sastojci
2jabuke
1limun
2jaja
100gšećera
10gvanilin šećera
100mlulja
110mljogurta od vanilije
220gglatkog brašnaTIP 550
16gpraška za pecivo
Za ukrašavanje:
40gmarmelade od marelica ili neke druge svijetle marmelade
30goguljenih narezanih badema
šećer u prahu
Napomena
Jabuke oguliti i narezati na komadiće veličine oko 1 centimetar.
Naribati koricu od limuna a nakon toga i iscijediti sok iz njega.
Narezane jabuke politi s 2 žlice soka od limuna da ne promijene boju i promiješati.
U posudi za miksanje razbiti 2 jaja.
Dodati šećer i vanilin šećer.
Sve miksati mikserom da postane svijetla smjesa.
Zatim u smjesu uliti ulje i kratko izmiješati.
Dodati jogurt od vanilije, naribanu koricu jednog limuna i ostatak soka od limuna.
Opet sve izmiješati mikserom.
U dva puta sipati u smjesu glatko brašno (TIP550) i uz njega prašak za pecivo te ih ručno (pjenjačom) umiješati u smjesu.
Na dno okruglog kalupa 26 cm staviti papir za pečenje i odrezati višak.
Stjenke kalupa namastiti i pobrašniti.
Po dnu kalupa poslagati narezane jabuke.
Sipati preko napravljeni biskvit, dobro ga poravnati te više puta udariti o čvrstu podlogu.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta.
Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i rubove obrubiti nožićem.
Maknuti stjenke kalupa, pa onda okrenuti kolač na pladanj tako da jabuke budu gore.
Oprezno maknuti papir za pečenje.
Na slaboj vatri zagrijati marmeladu od marelica i s njom premazati gornji dio kolača.
Narezati bademe na sitne komade te ih nanijeti samo na rubove kolača.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.