Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Motivirajte se za uspješno mršavljenje

Gubitak kila najteži je kad ste s motivacijom na nuli.

Motivacija je snaga koja nam daje volju za ispunjenje zadataka i ciljeva, bez obzira o čemu se radilo. Ona nas tjera naprijed i pomaže prebroditi poteškoće s kojima su osobe na dijeti itekako suočene.

1. Izmislite mantru

Izmislite mantru koju ćete si ponavljati svaki put kada vam postane teško ili svaki dan kako biste ga započeli pozitivnim mislima. Prosurfajte internetom ili ovu mantru prilagodite sebi: "Svakog dana poboljšavam svoje zdravlje, svoj izgled i samopouzdanje".2. Članak s vježbama

Isprintajte članak s fitness vježbama i zakačite ga na svoj hladnjak. Tako ćete se prisjetiti da morate izvesti vježbe ili razmotriti nove koje možete ukomponirati u svoj program tjelovježbe.

3. Slike iz časopisa

Izrežite slike iz časopisa s odjevnim kombinacijama koje vam se sviđaju i u kojima biste htjeli bolje izgledati. Za bolju motivaciju izrežite reklamu za kupaći kostim.4. Kasica-prasica

Ubacite nešto novca u kasicu-prasicu svaki put kada izgubite kilogram. Tako ćete uštedjeti za novu odjeću koja će vam trebati kada smanjite svoj konfekcijski broj.

5. Pronađite društvo

Pronađite prijateljicu s kojom ćete zajedno mršavjeti. Mnoge su studije pokazale kako prihvaćamo navike osoba s kojima se družimo.Tako ćete biti skloniji debljanju i konzumaciji nezdrave hrane ako je to izbor vaših prijatelja. Budite motivacija svojoj prijateljici i neka ona vas pokrene kada biste najradije bacili ručnik na pod.

6. Citati o mršavljenju

Isprintajte citate o mršavljenju ili vježbanju i stavite ih na vidljivo mjesto – na stol u blagovaonicu, dnevni boravak, hladnjak ili na stol na radnom mjestu.

7. Prisjetite se ciljeva

Kako biste zadržali motivaciju i ne posustali od svojih ciljeva, morate se svako malo prisjetiti koji su točno vaši ciljevi!Razmislite što ste htjeli postići. Izgubiti suvišne kilograme? Poboljšati svoje zdravlje? Učvrstiti tijelo? Bolje izgledati u kupaćem kostimu? Konačno moći obući uske traperice? Povećati svoje samopouzdanje?

8. Razlomite cilj u nekoliko manjih

Kada imate glavni cilj pred sobom, razlomite ga u nekoliko manjih. Primjerice, ako morate smršavjeti 15 kilograma, nerealno je očekivati da ćete to napraviti u mjesec – dva. Dajte svom tijelu dovoljno vremena da mršavi zdravo! Savjetujte se s fitness trenerom i nutricionistom koji će vam pomoći odrediti realne intervale za mršavljenje.

9. Mršavite dan po dan

Nemojte zaboraviti da poboljšavate svoje zdravlje i mršavite dan po dan. Ne možete sve postići preko noći. Kako ste kilograme gomilali mjesecima ili godinama, tako ćete ih i sporije topiti.10. Sutra je novi dan

Ako posustanete jedan dan i ne odradite trening ili popustite svojoj želji za zabranjenom hranom, nema veze. Sutra se više potrudite.

11. Nemojte tugovati za hranom

Nemojte tugovati za hranom koju ne biste smjeli jesti. Nemojte se nagrađivati hranom – niste pas!

12. Ako plan A ne uspije

Ako plan A ne uspije, nema veze. Abeceda ima 29 drugih slova.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zdravstveni karton

U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora – Hrvatskog neurološkog društva i ove godine provodi se edukativna javnozdravstvena akcija Dan crvenih haljina.

Savjeti stručnjaka

Ziggy Cup je postavila novi standard za inovacije menstrualnih čašica, pružajući korisnicima neograničene mogućnosti.

Zanimljivosti

Kako brinemo za jedan od najvažnijih dijelova našega tijela?

Savjeti stručnjaka

Ako još niste sudjelovali u popularnom Veganuary izazovu, sad je pravi trenutak. Otkrijte prednosti veganske prehrane kroz izazov koji je odličan za vaše zdravlje...

Advertisement