Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Nove tajne vitke linije

Istraživanja su pokazala kako je dovoljno jesti tri obroka dnevno.

Iako mnogi stručnjaci i nutricionisti preporučaju da dnevni unos hrane raspodijelimo na više obroka, po mogućnosti najmanje pet, istraživanje provedeno na Sveučilištu Purdue u američkoj državi Indiana navodi da je ipak bolje jesti samo tri obroka dnevno.

U istraživanju objavljenom u časopisu Obesity sudjelovalo je 27 pretilih muškaraca koji su se tijekom 12 tjedana hranili prehranom bogatom bjelančevinama ili prehranom s normalnim udjelom bjelančevina. Hrana je bila raspoređena na tri obroka dnevno, s razmakom od pet sati, ili na šest obroka dnevno, s razmakom od dva sata. Takav režim trajao je tri dana zaredom, nakon kojih su se dvije grupe zamijenile.Broj obroka nije utjecao na muškarce koji su unosili normalnu količinu bjelančevina, ali muškarci koji su unosili više bjelančevina navečer su se osjećali sitije ako su pojeli samo tri obroka dnevno. Znanstvenici napominju da su muškarci tijekom istraživanja jeli dovoljno voća i povrća te hranjivih tvari poput vlakana, a studija je pokazala da je za učinkovitije mršavljenje ipak bolje rasporediti kalorije na tri, umjesto na više obroka tijekom dana.

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Prilikom rješavanja organizma ovog tereta prehrana igra značajnu ulogu, a dužina dijete ovisi o simptomima i njihovoj jačini, kao i cjelokupnom zdravstvenom zdravlju.

Brinimo jedna o drugoj

Zahvaljujući svom sastavu trešnje vam mogu pomoći u nastojanju da usporite pojavu znakova starenja kao što su bore, celulit, suhoća kože i kose i...

Drama Queen

Tada sam mislila kako me cijeli svijet gleda i vrišti da sam kurvetina. A što ćeš, neugodnjak!

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.