Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

SheRULES

Od otkaza do direktorice

U muškom svijetu informatike, ne susreće se često u potpunosti ženski IT tim. Na skupovima ih znaju zamijeniti za hostese pa se osim posla znaju i dobro zabaviti.

– Spletom okolnosti i internim reorganiziranjem kockice su se posložile i odjednom smo shvatili, jedina smo IT tvrtka u kojoj su samo žene u marketinškom sektoru, – rekla je za She.hr Suzana Rudak, direktorica marketinga ENEL-a.

ENEL je informatička tvrtka iz Splita koja je sudjelovala u nizu uspješnih projekata. Kao najveći uspjeh ističu sklapanje partnerstva sa SAP-om, svjetskim liderom u poslovnim aplikacijama, te dobivanje nagrade za Prvog SAP silver Partnera u Hrvatskoj. Sa SAP-ovom licencom lakši je put do poslovnih partnera, a to su uglavnom male tvrtke.

– Na informatičkim skupovima često je slučaj da muški kolege ostanu zatečeni kada vide cijeli ženski tim. Događalo se i da su nas zamjenjivali za hostese, ali kada se desi neki kvar pa kad cure „uzmu stvar u svoje ruke“, muškarci su iznenađeni i s velikim zanimanjem promatraju ishod intervencije, – doznajemo od Rudak.

Zbog diskriminacije ostala bez posla

Biti direktorica u ženskom timu može biti i praktično, npr. na poslovnom putovanju nema problema prilikom određivanja tko će s kim biti u sobi. Osim toga, žene se međusobno odlično razumiju. Tvrtka ih tretira kao i svakog zaposlenika, bez spolne diskriminacije.

Suzana Rudak je otkrila i kako je na početku karijere bila diskriminirana pa čak i dobila otkaz samo zato što je žena. Po struci inženjerka elektrotehnike nailazila je na prepreke u glavama poslodavaca koji izbjegavaju zaposliti žene zbog porodiljnog i majčinstva.

Poslovi u timu su podijeljeni, no ipak ne tako strogo da kolegice ne bi pomogle jedna drugoj. Svjesna da imaju život i izvan tvrtke, Rudak im izlazi u susret, ne samo kako bi posao kasnije lakše i kvalitetnije odradile, već i zbog promicanja zdravije atmosfere u kolektivu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenata na svijetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene...

Dobar posao

U ovom tekstu istražit ćemo kako na najbolji način iskoristiti internet za promociju svog brenda, koristeći različite strategije i alate.

Dobar posao

Vjerujem kako svi imamo anegdote s razgovora za posao.

Drama Queen

Zašto smo tako opsjednuti vlastitim izgledom?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.