Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Odlučno “ne” u Novoj

Početak Nove godine kod većine je vrijeme velikih odluka.

Odnosno, želje da promijenimo neke stvari u sebi, na sebi i oko sebe. I zato je lista tih želja prilično dugačka i obično se svodi na neke prilično zahtjevne i razborite stvari poput prestanka pušenja, odlaska na dijetu, redovitog vježbanja ili zdravog hranjenja.

No, s druge strane, realno gledano – teško se provode u djela. Naime, tek svaka deseta osoba se pridržava novogodišnjih odluka tijekom cijele godine. Zanimljivo je i da trećina odustane od primjene tih odluka već početkom veljače, iako čak dvije trećine osoba odluči da će od 1. siječnja promijeniti tri i više stvari u svom životu.

Ipak, čak i brzopleto donesene odluke lako se mogu poništiti. To je vrlo elegantno rješenje za opravdanje pred samim sobom, jednako kao i pred drugima.

Isprike za neizvršene odluke

Dakle, ako ste donijeli neku od tih novogodišnjih odluka zbog koje ste brzo požalili, dajemo vam prijedloge mogućih isprika.

1. Prestat ću pušiti – polako odustajem od svega što mi jako godi: od slatkiša se debljam, od kave ne mogu dugo zaspati, izlasci vani su prilično skupi, za seks je potrebno dvoje… I zato: ne dam cigarete!

2. Ići ću na dijetu – prvog dana sam gladna, drugog strašno gladna, trećeg mi se već vrti, četvrtog sam u teškoj depresiji i što mi drugo preostaje nego da jedem duplo?!

3. Vježbat ću – ujutro sam pospana, navečer sam preumorna, vikendom pospremam stan i izlazim vani.

4. Zdravo ću se hraniti – posebno ću pripaziti na povrće, a moj organizam dakako žudi za algama, točnije makrobiotikom i kineskom kuhinjom… No, počet ću čim nađem sponzora.

5. Pročitat ću sve zaostale knjige – nakon što odbacim neku dosadnu knjigu, ispostavi se da je to djelo pravi svjetski bestseler. No, bit će ih još…

6. Učit ću strane jezike – upišem li neki ubrzani tečaj stranog jezika, s kime ću primjerice pričati na flamanskom?.

7. Izbjegavat ću pogrešne frajere – mlakonje, deprimirane, mamine sinove i slične. No, tko mi onda zapravo preostaje?

8. Rješavat ću probleme razgovorom – ako je drugoj strani do svađe, pristajem. Ako nije, znači da on problem ne shvaća ozbiljno i eto razloga za dobru svađu.

9. Promijenit ću odnose s ljudima – neće me samo tako izbaciti iz ravnoteže. Pokazat ću im tko sam zapravo ja. No, vrijedi li to energije, truda i vremena?

10. Redovito ću pospremati stan – ali dokazano je da život u sterilnim uvjetima slabi imunitet.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Raskošna i slikovita, Carica je nevjerojatno suvremena priča o zaljubljivanju i pronalaženju vlastita unutarnjeg glasa začinjena tajnim šaputanjima na jastuku i dvorskim intrigama.

Knjige i glazba

Gabriel Garcia Marquez ostavio je iza sebe brojne romane, zbirke priča, političke eseje i novinske tekstove, pa čak i nekoliko filmskih scenarija

Savjeti stručnjaka

Kad ste pod stresom, mozak šalje tijelu signale pripreme za borbu pa se napinje svaki mišić u tijelu, a puls se ubrzava.

Moj dom

Naš najveći problem je, barem što se tiče knjiga, taj da nismo dobro organizirani i najčešće ne možemo naći baš onu koja nam treba...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.