Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Orgazam u teretani

Žene mogu doživjeti seksualno uzbuđenje tijekom vježbanja.

Vježbanje je zdravo i korisno jer dovodi tijelo u dobru formu, pomaže u mršavljenju, učvršćuje i oblikuje mišiće te poboljšava raspoloženje. A osim nabrojenih pogodnosti, tjelovježba može izazvati i ženski orgazam!

Istraživanje Sveučilišta iz Indiane, otkrilo je da je fenomen nazvan 'coregasm' stvaran kod žena kada se bave tjelesnom aktivnošću. Orgazam mogu izazvati trbušnjaci, joga, dizanje utega, vožnja bicikla, trčanje, ali i hodanje.

Prema tome, žena može doživjeti orgazam usred pune teretane, a da nitko ne zna što se dogodilo, dok seksualna maštanja i misli uopće ne igraju nikakvu ulogu pri tome. U istraživanju su sudjelovale žene u dobi od 18 do 63 godine, od kojih je većina u vezi ili braku. 124 ih je priznalo da je doživjelo orgazam tijekom vježbanja, dok je 246 njih doživjelo neku vrstu seksualnog uzbuđenja uzrokovanu vježbanjem.40% žena iz istraživanja izjavilo je da je doživjelo orgazam u više od deset prilika. 20% žena koje su doživjele takav orgazam, tvrdi da nema nikakve kontrole nad takvim orgazmima, što znači da je 80% moglo zaustaviti orgazam, ali ipak odlučilo da će ići do kraja.Liječnici i znanstvenici tvrde da je moguće doživjeti orgazam tijekom vježbanja. Dr. Joy Davidson tvrdi da je orgazam bez upotrebe ruku lakše postići ženama koje već imaju jake mišiće zdjelice. Dr. Debby Herbenick, koja se bavi istraživanjem ženske seksualnosti na Sveučilištu u Indiani, smatra da je kombinacija rada mišića zdjelice i trljanja bedara zaslužna za stimulaciju klitorisa.Dr. Victoria Zdrok tvrdi da kada žena vježba, njezino tijelo otpušta endorfine i dopamin, a upravo te kemikalije su potrebne za orgazam. U kombinaciji s napetošću u donjem dijelu tijela, nastaje stimulacija klitorisa koja je potrebna da bi žena doživjela seksualni vrhunac.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Drama Queen

Tada sam mislila kako me cijeli svijet gleda i vrišti da sam kurvetina. A što ćeš, neugodnjak!

Budi fit

Kada bi postojala tableta koja bi imala isti učinak kao i tjelovježba, biste li je uzimali ili biste ipak odradili svoju dnevnu dozu rekreacije?...

Seks

Seks je prirodan lijek za stres, poboljšava raspoloženje i pomaže u gubljenju kilograma.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.