Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Orijentalni mirisi koji mistično šapuću svoju kvalitetu

Orijentalni parfemi ostavljaju uzbudljiv i intrigantan trag žudnje, a izabrat će ih oni koji ne pristaju na „obično“.

Kao stvoreni su za hrabre, senzualne, sofisticirane i strastvene osobe sklone avanturama. Orijentalni parfemi ostavljaju uzbudljiv i intrigantan trag žudnje, a izabrat će ih oni koji ne pristaju na „obično“. Pronađite svoj omiljeni u Belodore carstvu niche parfema u Zagrebu, luksuznoj parfumeriji u Ilici 7, koja nudi mirise najpoznatijih svjetskih parfemskih kuća.

Orijentalni parfemi su stari koliko i povijest. Još u Mezopotamiji, starom Egiptu i Rimu koristile su se različite smole i začini kako bi se stvorili mirisi koji su služili i za obredne svrhe. Prvi moderni orijentalni parfem napravljen je 1921. godine, koristeći relativno novu sintetičku molekulu vanilin. U to vrijeme svijet je oborio s nogu egzotizam i popularnost svega što stiže s istoka. Mistična orijentalna uzbudljivost nije prestala intrigirati do današnjih dana.

Baza je amber, odnosno kombinacija vanilije i bušina, kojoj se dodaju različite note da odvedu u slađe i poletnije priče ili pak mistične dubine. Svaka od kombinacija mnogo govori o onome tko je nosi.

Riječ „orijentalno“ preuzeta je iz viktorijanskog engleskog i njome se tada opisivalo sve što stiže sa Srednjeg i Dalekog istoka. U orijentalnim parfemima se i danas koriste stoljećima stari sastojci, kao što su heliotrop, sandalovina, vanilija, kumarin i perunika.

Nešto su teži i mračniji od drugih te donose intrigantnu dozu mistike, zbog čega ih se smatra savršenim za nošenje noću. No posljednje vrijeme su sve popularnije dnevne varijantne orijentalnih mirisa, namijenjene mlađoj publici.

Ajmal je jedan od najboljih niche parfemskih brendova koji donosi miris Srednjeg Istoka. Linija Purely Orient se sastoji od 10 uniseks parfema, koji naglašavaju tipične orijentalne mirise kao što su amber, mošus, šafran i sandalovina.

Niche brend Kajal već samim imenom zaziva istok. Kajal u indijskoj kulturi predstavlja ugljen, a podsjeća i na arapsku riječ „khajal“, što znači biti skroman, umjeren te na druge gledati s dostojanstvom i poštovanjem.

Jedan od zaljubljenika u orijentalne note je francuski pjesnik i slikar Stéphane Humbert Lucas. Svoju strast prema kombiniranju različitih pigmenata i tekstura prenio je i na osjetilo njuha. Uvjeren da svaka boja ima svoj miris, počeo je stvarati parfeme koji su prava umjetnička djela. Inspiriran svojim putovanjima po Srednjem istoku lansirao je 2012. svoju prvu kolekciju 777, koju još naziva i orijentalnom odisejom.

Sillage d’Orientova kolekcija Signature pak naglašava da su parfemi kao drago kamenje jer u svakome, baš kao u komadu skupocjenog dragulja, možemo prepoznati komadić sebe. 

Niche brend Nabeel Perfumes je odlučio ispisati novo poglavlje u povijesti parfema. U ovom slučaju inspiracija za miris je Dubai – grad koji čuva kontrast drevne tradicije i luksuza modernog društva. Linija parfema The Spirit of Dubai nosi u sebi sve ono što pokreće ovaj nevjerojatan grad, a to su inovacije, svjetska kvaliteta, luksuz i kreativnost. Svaki od parfema u sebi nosi jedan od atributa ovog grada.

Suprotnost parfemima posvećenim gradu je The Woods Collection, pod imenom Natural donosi mirisno šumsko putovanje inspirirano dualnošću prirode. Šumski putevi su različiti i nepredvidljivi pa tako neki mirišu na kožu, ljubičice i ruže, a završavaju aromom malina i natruhama vetivera. Drugi pak vode do divljih bobica preko noćnog cvijeća, do stabala naranče, vanilije ili agra.

Bez obzira koji od mirisnih puteva navedenih niche brendova odabrali, možete biti sigurni da će iza vas ostati zagonetan upečatljivi trag, koji sa sobom donosi priču o zavodljivom intrigantnom karakteru sazdanom od najkvalitetnijih mirisnih esencija.

Više

Beauty report

Djecu posebno privlače zabavne ambalaže, ali pritom ne znaju što se u njima krije, a u pitanju mogu biti jake kiseline poput retinola.

Beauty report

Opusti se kao nikada prije uz FOREO skin tech uređaje! Tvoj jedinstveni SPA trenutak nadohvat ti je ruke.

Darivanje

Hairstyle News festival, uz frizerska događanja u Parizu, Londonu, Bologni i Düsseldorfu, ističe se kao jedno od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji...

Savjeti stručnjaka

Ovaj inovativni timski pristup ne samo da postavlja nove standarde u liječenju pacijenata u Hrvatskoj, već teži postati centar izvrsnosti za čitavu regiju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.