Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Proljetno vježbanje za top formu

Kombinirajte vježbe kod kuće i aktivni boravak u prirodi.

Proljeće nas je napokon izmamilo na zrak i potaknulo na vježbanje ne samo kako bi se bolje osjećali nego kako bi i bolje izgledali kad skinemo slojeve odjeće iza koje smo se skrivali cijelu zimu. Mnogi su već skočili na bicikl ili oštro krenuli s trčanjem i planinarenjem,  iako  nije pametno ni odmah navaliti, pogotovo ne oni koji nisu bili aktivni od lani ili duže.

Naime, zbog nagle aktivnosti česte su i ozlijede, jer vaši mišići nisu osposobljeni za dodatni ili novi posao koji sada zahtijevate od njih. Iz tog razloga je vrlo važno da razvijate mišićnu snagu i fleksibilnost postepeno, posebice u donjem dijelu tijela.

Zagrijavanje i istezanje najvažnije

Zagrijavanje mišića prije vježbanja i hlađenje nakon vrlo su važan dio procesa. Istezanje je izuzetno korisno jer budi mišiće koji su spavali zimskim snom. Prebacite li se iz sjedećeg načina života u turbo život, sigurno će boljeti i nećete biti motivirani za daljnje aktivnosti.Preporuča se kombinacija vježbanja kod kuće s laganim šetnjama ili trčanjem kako biste prekinuli monotoniju i time pospješili rad muskulature. Kombinirate aerobno vježbanje (orbitrek, sobni bicikl, traka za trčanje) s vježbama snage (bučice, čučnjevi, iskoraci, girje…) i na taj način sigurno skidajte kile, ali i učvrstite mišiće.

Javno.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Trčanje je idealan kardio trening, koji ojačava mišiće i djeluje na poboljšanje općeg fizičkog stanja i psihičkog stanja.

Budi fit

Predstavljamo vam ciljane vježbe kojima napadate struk i bokove, bilo da izaberete gimnasticiranje kod kuće ili vježbanje na spravama u sportskim centrima, plivanje ili...

Budi fit

Predstavljamo vam deset sportova koji će vam u tome najbolje i najbrže pomoći.

Budi fit

Ljeto je pred vratima, a vi i dalje niste počeli pripremati tijelo za plažu iako želite savršeno izgledati? Niste jedini, ali zaista je vrijeme...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.