Gastronomija

Sladoled od maslinovog ulja

Recept za odvažne gurmane i sladokusce.
Već znamo kako je maslinovo ulje ljekovito i ukusno. Osim kod jela, koristi se i u kozmetici te je glavni sastojak ljepote već stoljećima. Najčešće se jede s ribom, salatama, mesom i drugim ukusnim pripravcima, ali što kažete na sladoled od maslinovog ulja? Ovo je recept za odvažne iz knjige poznatog kuhara Davida Lebovitza: The Perfect Scoop. Pokušajte!

Sastojci:

330 ml punomasnog mlijeka
100 g šećera
250 ml slatkog vrhnja
6 žumanaca
125 ml maslinovog ulja

Priprema:


Za početak odvojite žumance i umutite ih sa šećerom. Miješajte sve dok ne postignete pjenastu smjesu. Nakon toga mlijeko i vrhnje kuhajte dok ne zavrije. Odvojite žlicu smjese mlijeka i vrhnja te umutite u posudu gdje se nalazi smjesa jaja i šećera. To dobro promiješajte i ulijte u preostali dio mlijeka i vrhnja. Kuhajte par minuta dok se ne zgusne. Procijedite i nakon toga umiješajte maslinovo ulje. Dobro ohladite i stavite u frižider ili u stroj za sladoled, ako netko ima.

Dobar tek!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Beauty report

Celulit je zdravstveni i estetski problem koji se pojavljuje kao posljedica nezdravog načina života i više od 90% žena susreće se s njim tijekom...

Beauty report

Revitalizirajte kosu u tren oka maskama iz kućne radinosti.

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version