Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Smršavite uz pomoć krumpira

Istraživanje pokazuje kako ukusno povrće nije krivo za debljinu.

Nema dokaza da krumpiri, kad se spreme na zdrav način, pridonose dobivanju kilograma. Dapače, mogu čak biti i dio programa za mršavljenje, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu California i američkom Nacionalnom centru za sigurnost hrane i tehnologiju.

Znanstvenici su u studiju uključili 86 muškaraca i žena s prekomjernom težinom i tijekom 12 tjedana mjerili su učinke dijete sa smanjenim unosom kalorija i promijenjenim glikemijskim indeksom (mjera učinka ugljikohidrata na razinu šećera u krvi), ali s dodatkom krumpira.Nasumično su grupirane tri skupine ispitanika i svaka je bila na dijeti koja je uključivala pet do sedam porcija krumpira tjedno, a rezultati su pokazali da su sve tri grupe izgubile na težini.

Jedan krumpir srednje veličine sadrži, naime, samo 110 kalorija, sadrži više kalija od banane i gotovo pola dnevno potrebne vrijednosti C vitamina. Osim toga, uopće ne sadrži mast ili kolesterol.

Metro-portal.hr
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zdravstveni karton

Otkad smo popile čaj od đumbira, više ne želimo piti kupovne čajeve

Savjeti stručnjaka

Prije Nove godine često donosimo odluke koje planiramo u sljedećoj godini provesti u djelo, bilo da su biti zdraviji, završiti školu, kupiti stan, renovirati vikendicu, otputovati...

Budi fit

Ovdje slijedi nekoliko savjeta koji će vam olakšati put prema idealnoj težini.

Budi fit

Kada se govori o mršavljenju, mnogi nisu sigurni što je učinkovitije u gubljenju kilograma – vježbanje ili dijeta?

Advertisement