Tjelovježbom do super seksa

Brzo hodanje, plivanje, joga, samo su neki načini kako poboljšati stanje u spavaćoj sobi. Iako postoje brojni afrodizijaci koji mogu raspaliti strasti u spavaćoj sobi, za podizanje libida ipak je najbolje prihvatiti se vježbanja.

1. Dizanje utega

Pomaže tijelu u proizvodnji testosterona, a trbušnjaci i sklekovi su idealan način da muškarci poboljšaju svoju izdržljivost u seksu. Ove vježbe jačaju gornji dio tijela, pa će žene uzdahnuti i već pri prvom pogledu na muški torzo.

2. Kegelove vježbe

Namijenjene su jačanju pubokoksigealnog mišića. Muškarci mogu kontrakcijama ovog mišića neposredno prije orgazma odgoditi ejakulaciju. Vježba se tako da se povremeno stišću mišići na 3 do 5 sekundi i zatim opuštaju na 5 sekundi. Za početak se ne preporučuju kontrakcije duže od 5 sekundi. Kegelove vježbe mogu raditi i žene, a najbolje ih je ponavljati 3 do 4 puta dnevno.

3. Joga

Idealan način da osvježite svoj seksualan život s nekoliko novih poza je vježbanje joge. To će vam omogućiti da se prilagodite mnogim zahtjevnijim pozama u seksu. Pravilno držanje i jačanje muskulature je u direktnoj vezi s boljom izvedbom za vrijeme seksa.

4. Brzo hodanje

Istraživanje koje je na Harvardu provedeno između 31.000 ljudi iznad 50 godina pokazalo je da aerobne vježbe za 30% smanjuju rizik od problema s erekcijom. Brzo hodanje ubrzava cirkulaciju i pročišćuje krvne žile, a znamo koliko je prokrvljenost bitna kod seksualnog odnosa. Pojačana aktivnost oslobađa i endorfin koji je ključan za opuštanje.

5. Plivanje

Seks i izdržljivost su izravno povezani. Ako plivate 30 minuta 3 puta tjedno, osim što ćete smanjiti tjelesnu težinu, bit ćete izdržljiviji u seksu. Istraživanje provedeno među 110 pretilih muškaraca pokazalo je kako je gubitak težine od 10 posto poboljšalo seksualni život kod 30 posto ispitanih.

Javno.hr