Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Uronite u čisto zadovoljstvo!

Wellness mnogi vide kao životnu filozofiju.

Napeti ste i nervozni, premalo spavate, radite više od osam sati na dan, bombardiraju vas informacijama sa svih strana? U utrci za materijalnim vrijednostima zdrav način života gubi bitku, a wellness obuhvaća mnoga načela dobroga zdravlja.

Svakodnevni stres na poslu ili u obitelji, neredovita i nepravilna prehrana, fizička neaktivnost i sjedilački način života dodatno vam onemogućavaju da živite zdravim životom. Suvremeni način života malo po malo pomiče granice naših mogućnosti.

Ipak, koliko god se trudili, nismo nepobjedivi. Kad vidi izgubljenu bitku, pametan čovjek bježi što dalje. U wellness centar! Kvalitetan odgovor na zahtjeve suvremenoga doba.

Drevni wellness centri

To su znali i stari Grci. Ugađali su sebi u društvenim kupalištima i saunama. Ni Rimljani nisu zaostajali za njima.

Prve rimske terme osmislio je car Agripa, dok se svaki sljedeći vladar trudio nadmašiti svoga prethodnika. Otuda i poznata uzrečica: "U zdravomu tijelu zdrav duh."

S vremenom su terme postale velika središta za zabavu u čijoj su ponudi bili bavljenje sportom, restorani i kupke. Već je tada bilo uobičajeno nakon vježbanja otići u "tople sobe".

U tim bi sobama umorna gosta okupali, namazali finim uljima i izmasirali. Ritual bi obično završavao osvježavajućim uranjanjem u hladnu vodu nakon opuštanja.

Well-Being & Fitness

Sama riječ "welness" nastala je potkraj 50-ih godina prošloga stoljeća od riječi "well-being" i "fitness".

Prvi ju je put upotrijebio američki liječnik Halbert L. Dunn u svojoj knjižici "Wellness visoke razine" ("High Level Wellness"). Pojam objedinjuje zdravu prehranu, duhovno i tjelesno opuštanje i tjelesnu aktivnost.

Rekli bismo, upravo ono što vam je potrebno. U današnjim wellness centri nude se mogućnosti koje su uistinu mnogobrojne.

Stare tehnike i znanja, njegovana stoljećima, svakim se danom usavršavaju. Donose nam ravnotežu duha, uma i tijela.

Suvremeni wellness

Istinsko welness iskustvo nezamislivo je bez prevencije, medicinskih i duhovnih sadržaja pa i egzotičnih putovanja. Ta potreba za mentalnim punjenjem prepoznata je i u turizmu.

Sve što je potrebno u novom se obliku nudi kao zdravstveni wellness turizam. Danas ta 15 milijardi dolara vrijedna globalna industrija ne prestaje osluškivati naše potrebe.

Osjećate li potrebu za bijegom od suluda svakodnevnog ritma, iskoristite vrijeme samo za sebe i otiđite u neki wellness centar gdje ćete pronaći svoju oazu mira i opuštenosti.

Ako si to možete priuštiti, otvorite lisnicu i vratite se zaboravljenim načelima zdravoga života. Vratite se sebi!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Cedevita je uz novi okus Pink Grejp u ružičastom mjesecu pokrenula kampanju „Budi TU. Budi CE.“, koja je nastala u suradnji s krovnim regionalnim...

Beauty report

Makadamijin orah je najskuplji orašasti plod, a naziva se i kraljevskim zbog svih blagodati koje ima na zdravlje, u prehrani i u kozmetici.

Savjeti stručnjaka

Od onih stvari koje prilično mrzimo vidjeti, kako na sebi tako i na drugima, sigurno je negdje pri samome vrhu prhut.

Duh i tijelo

Endometrioza – bolest današnjice koja pogađa više od 176 milijuna žena diljem svijeta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.