Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Žene neverbalno zavode

Kad mu prilazi žena, muškarac nesvjesno izvodi obred dotjerivanja.

Vjerojatno ste primijetile kako životinje prije parenja imaju ritualni ples udvaranja, poput paunova koji šire svoje perje kako bi privukli partnericu. Jednako tako naši pokreti, mimika, čak i samo držanje našeg tijela otkriva što doista mislimo. Sve su to znakovi od kojih su neki promišljeni, dok drugi nastaju sasvim nesvjesno. Dok komuniciramo, samo 7 posto informacija šaljemo verbalnim putem, a sve ostale potječu od neverbalne komunikacije – 55 posto od govora tijelom, a 38 posto od stila na koji nešto izrečemo.

Prepoznajte znakove udvaranja

Žene imaju veći raspon znakova udvaranja od muškaraca. Muškarci koriste određene tehnike udvaranja koristeći geste. Zainteresirane žene uzvraćaju odgovarajućim znakovima i time muškarcima daju zeleno svijetlo. One su svjesnije gesta udvaranja, dok muškarci posjeduju manju moć zapažanja. Nerijetko su i potpuno slijepi na takve znakove. Kad mu prilazi žena, muškarac nesvjesno izvodi obred dotjerivanja. Mišićna napetost postaje izraženija, bore na licu i oko očiju postaju manje uočljive, tijelo se ispravlja. Isprsi se i uvlači trbuh kako bi cijelo tijelo zauzelo uspravan stav, tvrdi Allan Pease australski autor i motivacijski govornik. Unatoč tome što nije imao obrazovanje iz psihologije, neurologije ili psihijatrije, uspio se proslaviti kao “stručnjak za odnose”. Autor svjetskog hita Govor tijela iz 1981. godine, kaže kako u takvim situacijama muškarac nerijetko pritegne kravatu, popravi ovratnik ili pak izvede pokret otresanja prašine s ramena, dok neki zaglade kosu.

Neverbalni znaci spolne želje

Najizraženiji spolni pristup muškarca ženi smatra se gesta s palcima zataknutim za pojas hlača, kojom se ističe područje genitalija. No, i isticanje prepona u sjedećem položaju ili pri naslanjanju na zid govori kako ste tom muškarcu više nego simpatične. Usmjeravanje tijela ili stopala prema vama, uz upućivanje dužeg pogleda također znači kako ga privlačite. Prema Peaseu, muškarac će vam na daljinu uputiti pogled kojim skenira stas i oči, a kod bliskoga susreta to obuhvaća pogled u oči i na grudi. Ako je muškarac doista zainteresiran njegove zjenice će se proširiti pri pogledu na vas. Stoji li često kraj vas s rukama na bokovima, samo naglašava svoja fizička svojstva i izražava spremnost za upuštanje u vezu. Muškarci su poprilično statični i izgubljeni u cijeloj priči, te nisu pretjerano djelotvorni, naglašava Pease. Zato ste upravo žene te koje će svojim zavođenjem i primjećivanjem znakova neverbalne komunikacije morati pokrenuti cijelu igru udvaranja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Seks

Neki su ljudi potpuno nezainteresirani za seks, čak i ako su zaljubljeni.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.