Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Znakovi pretjeranog vježbanja

Fizičko iscrpljivanje donosi brojne boljke.

Prvo se bilo teško pokrenuti na bilo kakvu akciju, a sad možda i pretjerujete. Vrlo je važno da se puno krećete, ali ne valja ni u treningu prijeći granicu. Stručnjaci preporučuju 30 do 50 minuta i to pet puta tjedno. Zapravo, svatko si može postaviti granicu koja mu odgovara, a mi vam donosimo znakove koji ukazuju da ste prekrdašili.

Ukoliko stalno imate muskulfiber to znači da svakodnevnmim napornim treningom ne ostavljate tijelu dovoljno vremena da se oporavi. Ako se mišić ne oporavlja, ne postaje čvršći.Boli vas tetiva ili koljeno? Znači da olako prelazite preko praga boli koji je alarm de nešto radite krivo ili ste se ozljedili. Važno je provjeriti kod doktora što se događa, a ne samo još više navaliti na trening kako bi bol splasnula. Moglo bi se nešto zakomplicirati ili ćete vuči taj problem dugo, ako ga na vrijeme ne zaliječite.

Ako vam je puls tijekom odmaranja narastao sa 65 na 80 to znači da vam je tijelo pod stresom od previše naprezanja. Konstantan umor uz normalnu satnicu spavanja znači da ste psihički i fizički iscrpljeni. Zijevanje tijekom dana ukazuje na pretjerano vježbanje. Glavobolja je uglavnom uzrok dehidracije, a isto može biti povezano s vježbanjem. Stoga obratite pozornost prvo na to da unosite dovoljno tekućine, a ako ne pomaže onda smanjite aktivnosti.Ponavljanje prehlade se događa kada forsiramo tijelo i ne dopuštamo mu da se odmori. To prvo utječe na imunološki sustav, a zatim slijede bolesti.

Izgubili ste volju za vježbanjem? Svima pregori ponekad i ne da im se više ići kod neke trenerice, požele promijeniti sport ili im postane dosadno sam trčati istom rutom, ali ako vam se odjednom više ne da baviti baš nikakvom aktivnošću to onda znači da niste imali nikakve odmore i odmake od toga čime se bavite.

Čas vam se smije – čas vam se plače, razlog tome bi moglo biti pretjerano iscrpljivanje. Promjene raspoloženja tako isto možete riješiti ako si smanjite tempo vježbanja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Beauty report

Avonov ekskluzivan i inovativan sastojak Protinol™ nositelj je svjetski prestižne Edison nagrade za najbolji proizvod u 2021.

Duh i tijelo

Svi znamo što trebamo raditi da bi smršavili, ali kako – to raditi (redovno i dovoljno dugo) nas muči.

Zdravstveni karton

Zašto se osjećamo umorno i bezvoljno u zimskim mjesecima i kako si pomoći da preživimo zimu i dočekamo prve zrake toplog proljetnog sunca?

Kućni ljubimci

Prema novoj studiji objavljenoj u Animal Cognition, neki psi, oni koji mogu naučiti ime svojih igračaka, naginju glavu kada čuju da im vlasnici traže igračku.

Advertisement