5 znakova lošeg partnera

Iako ponekad svi zatvaramo oči pred istinom i pokušavamo misliti kako će se čovjek s kojim svaku večer liježemo u krevet (ili s kojim se često viđamo) promijeniti – to u većini slučajeva nije pravilo. Možda je najbolje što prije samoj sebi priznati kako taj netko nije za nas, skupiti hrabrosti i reći mu zbogom. Ipak, prije nego označite "kraj" provjerite jesu li te njegove mane podložne promjeni ili su pak duboko ukorijenjene u njegovu osobnost.

Evo nekoliko znakova koji govore da trebate dati petama vjetra:

1. Parazit dečko

On vas obožava, nema posao, nema prijatelje, nema zanimacije i u tom stilu misli nastaviti dalje. Ako se nakon nekog vremena te vaših nagovora i razgovora, on i dalje ne mijenja, velika je vjerojatnost da je to njegov koncept savršenog života. A ako vama to i nije neki život, bolje krenite dalje za svojim snovima.

2. On mrzi stvari koje vi volite

OK, ne mora ići s vama u kino gledati sad svaku filmsku limunadu koja vam se prohtije, ali s vremena na vrijeme čisto za vaš gušt mogao bi vas iznenaditi i povesti u kino na novi film s Hugh Grantom. Ako se vaše druženje većinom svodi na njegove zanimacije i pljuvanje po vašim interesima, to je znak da on baš i nije dečko s kojim želite biti – jer ako ostanete imate dva puta: postati netko tko niste ili cijeli život slušati uvrede.

3. Osjetljiv je na kritiku

Čovjek koji ne može podnijeti kritiku, pritom možda misli kako je savršen. A tko želi biti s nekim savršenim? U svakom slučaju puno ugodnije je biti s nekim tko je sposoban priznati krivicu i promijeniti mišljenje, jer to govori da stoji na koliko toliko čvrstim nogama. A i davno je poznata kako kad volimo nekoga, zapravo volimo njegove mane – naravno one blaže.

4. Mamin sin

Što on misli koliko ima godina – 10 ili 30? Još uvijek mu mama pere rublje i svaki dan ga čeka ručak, s tim da mu ne padne na pamet kako bi i sam mogao nešto skuhati. To je čovjek koji je navikao na crveni tepih usluga, pa ako ne želite biti nečija sluškinja i dvorska luda u jednom – pronađite princa koji zna sam skuhati juhu.

5. Gleda druge žene

Pod tim ne mislimo na to da čovjeku tu i tamo poleti pogled već da stalno, dok primjerice zajedno sjedite, on zumira druge žene. Ako nema poremećaj pozornosti, tada nema isprike za njegovo ponašanje. A i bilo bi lijepo da pogleda u svoju ljubav – vas.