Victoria Beckham kune se u recepte iz knjige Honestly Healthy koja govori o alkalnoj prehrani. Preporučila ju je i svojoj kolegici Mel C koja već nekoliko mjeseci isprobava razne recepte i kaže da se osjeća odlično, dok model i glumica Kelly Brook u svojoj kuhinji uvijek pri ruci ima spomenutu kuharicu. Uz to slavne Britanke pronašle su način kako se zdravo hraniti i udovoljiti potrebu za slatkim u vrućim ljetnim danima.
Prehrana koja je, čini se, u ovoj godini must do drži pH vašeg tijela između 7.35 i 7.45 i time stvara usklađenost organizma i olakšava probavnom sustavu.
Osim gubitka kilograma ova će dijeta polučiti još bitnijim rezultatima. Ojačat će vaš imunološki sustav, podići energiju i održati razinu šećera u krvi u normali. U ovakvoj prehrani strogo su zabranjene prerađene namirnice, a minimalno bi se trebali konzumirati pšenični proizvodi, pokoje povrće, mliječni proizvodi i školjke. Ipak ova dijeta ne govori ništa protiv sladoleda.
Zdravi sladoled od namirnica koje su lužnate i zdravih dodataka otkriće je za Victoriju Beckham koja je pronašla način kako doskočiti svojoj želji za slatkim. Donosimo vam njezina tri najdraža recepta za dijetne sladolede.
Sastojci:
- 250 g jagoda
- 225 ml vrhnja od kokosa
- 125 ml kokosova voda
- 2 žlice agavinog sirupa
- ¼ žlice vanilin šećera
- ½ žlice aditiva Ksantan gume
- ½ žlice soka od limuna
Priprema:
Zgnječite 50 grama jagoda i ostavite ih sa strane, a ostale sastojke stavite u blender dok ne dobijete glatku smjesu. U nju zatim umiješajte zgnječene jagode i cijelu smjesu stavite u aparat za sladoled i pratite upute proizvođača.
No ako nemate takav ili sličan aparat, smjesu premjestite u pliću plastičnu posudu i stavite je u zamrzivač. Kada se smjesa na rubovima počne smrzavati, pjenjačom ili vilicom je dobro promiješajte, a zatim je opet stavite u zamrzivač kako bi se stvrdnula do kraja.
Sladoled od banane s hrskavom karamelom
Sastojci:
- 225 ml bademovog mlijeka
- 200 g sladila od stevije
- 475 ml ovčjeg jogurta
- ¼ žlica aditiva Ksantan gume
- 1½ žlica agavinog sirupa
- 1½ žlica limunovog soka
- 2 narezane banane
Za hrskavu karamelu:
- 1 žlica rastopljenog maslaca od kokosa
- 4 žlice maslaca brazilskog oraščića Brazil nut butter
- 1 žlica agavinog sirupa
- 50 g usitnjenih oraha pekana
- 3 svježe datulje, otkošćene i usitnjene
- prstohvat ružičaste himalajske soli
Ovdje se radi o mliječi karamele ali bez nje. Njezina priprema je malo kompliciranija ali svakako se isplati jer rezultat bez sumnje može parirati talijanskom sladoledu.
Priprema:
Kako bi napravili hrskavu karamelu pomiješajte sve sastojke u jednu zdjelu, smjesu rasporedite u tankom sloju na protvan na koji ste prethodno stavili papir za pečenje (na sjajnu stranu) te ga prekrijte folijom i stavite u zamrzivač na 40 minuta kako bi se stvrdnuo.
Pomiješajte bademovo mlijeko i sladilo od stevije i zagrijte dok ne zavrije, neprestano miješajući. Pustite neka se ohladi, a zatim umiješajte postepeno u jogurt, a negdje na pola dodajte i aditiv Ksantan gumu.
Smjesi zatim dodajte agavin sirup i limunov sok te na kraju narezane banane. Smjesu premjestite u aparat za sladoled i pratite upute proizvođača no ako ga ne posjedujete, smjesu premjestite u plastičnu posudu i dobro pokrijte. Kada se malo stisne na rubovima dobro je promiješajte i dodajte joj komadiće smrznute karamele.
Sladoled od borovnica i indijskih oraščića
Sastojci:
- 100g indijskih oraščića
- 180g zamrznutih borovnica
- 80ml vode
- 2 žlice agavinog sirupa
Priprema:
Pimiješajte sve sastojke u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim je zamrznite u aparatu za sladoled po uputama proizvođača. Ako nemate aparat za sladoled smjesu stavite u pliću plastičnu posudu te u zamrzivač. Kada se smjesa na rubovima počne smrzavati, pjenjačom ili vilicom je dobro promiješajte, a zatim je opet stavite u zamrzivač kako bi se stvrdnula do kraja.
U slast!
You must be logged in to post a comment Login