Kako vratiti bivšeg?

Došlo je do nesporazuma, želite ga natrag, niste se mislili svađati i izgovoriti sve te ružne riječi. Postoji doista mnogo razloga zbog kojih netko (po)želi vratiti staru ljubav. Nakon što ste se ohladili i razbistrili glavu shvaćate kako je on taj koji vam zapravo odgovara. Pa što poduzeti?

Postoje pogreške koje žene čine odmah nakon prekida. I ne čine ih samo mlade djevojke, dogodi se i starijima. Pustite predrasude! Evo što ne smijete činiti.

Nemojte ga zvati odmah nakon prekida iako želite biti iskreni. Ljubav je igra i treba pomalo taktizirati, a ne daviti ga. Pogrešno je stalno ponavljati kako ćete umrijeti bez njega. Tako ostavljate dojam očajne žene s kojom ni vi sami ne biste bili, pa kako bi on?! Ako govorite svome bivšem kako čini veliku pogrešku i počinjete daljnju svađu, ni to nije rješenje za ponovnu idilu.

Savjeti za ponovno osvajanje

Iako je svaka ljubav posebna, postoje osnovna pravila ponašanja koja se odnose i na pokušaje ponovnoga osvajanja.

  1. Budite privlačniji. Brinite se o izgledu i nikako se nemojte zapustiti. Malo se potrudite! Osjećat ćete se bolje. Zlu ne trebalo, možda vas i tko drugi primijeti!
  2. Napravite plan kad učiniti korak i što reći. Zašto? Zato da ne bi bilo “ispada”!
  3. Unaprijed se pripremite na situaciju u kojoj bi ga mogli slučajno sresti kako ne biste izgledali zbunjeni. Npr. što ako ga vidite s drugom?
  4. Razmislite koji su uzroci prekida i realno procijenite može li se veza spasiti.
  5. Kad dođe vrijeme, iskreno recite kako biste htjeli ponovno pokušati, ali bez prenemaganja i očaja.

Nakon tih nekoliko koraka ljepši ste jer se niste zapustili, znate na čemu ste i na kraju ste bili iskreni. Ako ništa ne uspije, bolje se dostojanstveno povući i potražiti nekoga drugoga.

Možda upravo zbog toga što niste ostali s njim imate šansu za novo poznanstvo i svojega princa na bijelome konju. Bivši će ostati samo priča koju ćete povremeno prepričavati u razgovorima s prijateljicom, a vi ćete napraviti sljedeći korak.