U samom srcu Zagreba, u Staroj Vlaškoj, otvorio se lokal u kojem ćete imati priliku okusiti ono što se zove prava napuljska pizza. Pizzeria “Zero Zero”, u kojoj će se sve pizze raditi po originalnoj talijanskoj recepturi od posebnog brašna, otvorila je svoja vrata na adresi Vlaška 35.
Specifičnost pizzerije “Zero Zero” je u tome što se svi sastojci uvoze iz Italije, a pizze su rađene od posebnog brašna, namijenjenog isključivo za izradu tijesta za pizzu. Riječ je o sitno mljevenom brašnu tipa 00, po kojem je lokal i dobio ime “Zero Zero”. To brašno koriste najbolje pizzerije u Italiji, Americi i ostatku svijeta. Ono se proizvodi od 12 vrsta žitarica iz raznih predijela Italije i mora imati posebnu elastičnost kako bi majstori mogli razvući tijesto vrteći ga na dlanu u zraku. Napuljska pizza odsad nam je malo bliža.
Pizzeria “Zero Zero” smještena je u zgradi staroj više od 200 godina, a uređenje čitavog lokala trajalo je preko godinu dana i apsolutno je u znaku Italije, pa tako na zidu, uz boje talijanske zastave, možete vidjeti i sliku prekrasne talianske glumice Sophije Loren, kao i model popularnog talijanskog motocikla Vespa, a pod je obložen traventino kamenom. Specifičnost interijera je i otvorena kuhinja u kojoj gosti mogu pratiti izradu svake naručene pizze, a u oči bode velika krušna peć teška dvije i pol tone, naručena od proizvođača u Genovi. Temperatura u njoj varira između 450 i 500 stupnjeva Celzijevih, što je i idealna temperature za pečenje pizze, a pečena je – za minutu.
You must be logged in to post a comment Login