Tjestenina s brašnom crnog kima

Nema potrebe govoriti da ova tjestenina nije svakidašnja tjestenina, jer s nama je svaki recept malo drugačiji. Tamarina zdrava tjestenina oduševit će svakoga pa čak i najskeptičnije nepce.

 

Autor: Tamara Ivančić – Ave Dulcis

 

  • Porcija: 6 osoba
  • Spremno za: 20 minuta
  • Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji
  • Vrsta obroka: salate i preljevi
  • Posebna prehrana: bez glutena, bez laktoze, vegansko, vegetarijansko

Ave Dulcis – RECEPT – Tjestenina s brašnom crnog kima

Trebat ćete:

  • 250 g glatkog brašna
  • 3 žlice Letifico brašno crnog kima (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
  • 2 jaja
  • 2 žlice maslonovog ulja
  • ¼ žlice soli
  • 1-2 žlice ako treba za umijesiti tijesto

Kada imate sve, onda:

  1. U posudu usuti brašno, dodati sol i Letifico brašno crnog kima, napraviti udubinu pa dodati umućena jaja i ulje.
  2. Postepeno u jaja dodajte brašno dok se sve ne spoji u masu.
  3. Ako je potrebno dodajte vodu da se poveže.
  4. Tijesto omotajte prijanjajućom folijom pa ostavite pola sata da se odmori.
  5. Nakon toga možete razvaljati i oblikovati po želji.

Ave Dulcis – RECEPT – Tjestenina s brašnom crnog kima