Nema potrebe govoriti da ova tjestenina nije svakidašnja tjestenina, jer s nama je svaki recept malo drugačiji. Tamarina zdrava tjestenina oduševit će svakoga pa čak i najskeptičnije nepce.
Autor: Tamara Ivančić – Ave Dulcis
- Porcija: 6 osoba
- Spremno za: 20 minuta
- Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji
- Vrsta obroka: salate i preljevi
- Posebna prehrana: bez glutena, bez laktoze, vegansko, vegetarijansko
Trebat ćete:
- 250 g glatkog brašna
- 3 žlice Letifico brašno crnog kima (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
- 2 jaja
- 2 žlice maslonovog ulja
- ¼ žlice soli
- 1-2 žlice ako treba za umijesiti tijesto
Kada imate sve, onda:
- U posudu usuti brašno, dodati sol i Letifico brašno crnog kima, napraviti udubinu pa dodati umućena jaja i ulje.
- Postepeno u jaja dodajte brašno dok se sve ne spoji u masu.
- Ako je potrebno dodajte vodu da se poveže.
- Tijesto omotajte prijanjajućom folijom pa ostavite pola sata da se odmori.
- Nakon toga možete razvaljati i oblikovati po želji.